Nikola Tesla musical a RAM Színházban! Jegyek itt!

2021.10.02 Kovács Gergely

Nikola Tesla musical a RAM Színházban! Jegyek itt!

A Nikola Tesla Végtelen energia musical Nikola Tesla kalandos és a világjárta zseni életét hivatott bemutatni: Tudjuk vagy nem, de tény, hogy Tesla nélkül ma nem lenne fény az éjszakáinkban és számos más, ma is az életünket


A Nikola Tesla Végtelen energia musical Nikola Tesla kalandos és a világjárta zseni életét hivatott bemutatni: Tudjuk vagy nem, de tény, hogy Tesla nélkül ma nem lenne fény az éjszakáinkban és számos más, ma is az életünket kiszolgáló, vagy a legtöbb feledésbe került találmánynak az életre hívójáról készült darab igazi hiánypótló produkció. A szerb származású, horvát területen születetett tudós, Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek gyakorlatilag minden gondolata és találmánya mind a mai napig életünk meghatározó része.

„Tesla élete rendkívül hálás musical téma, mert nem csak egy nagyon egyedi fejlődéstörténeten, hanem egy a feszültséget szüntelenül fenntartó konfliktus sorozaton vezet minket végig. Nikola kelet-európai emberként indult el, Magyarországon is élt és dolgozott, onnan került Párizsba, majd Amerikába. A darabban kibontakozik Edisonnal való, barátságként indult, de Edison árulása miatt végül rivalizálásba torkollott kapcsolata, és megjelenik egy, a zenés műfajban szinte kötelező szerelmi szál is, nem banalitásként, hanem egy elszalasztott szerelemként, amit a férfi beáldoz az álmai és a tudomány oltárán."
– mondta a darab dalszövegírója és dramaturgja, Müller Péter Sziámi.

A tudós életútjának tétre menő mozzanatai egytől egyig megelevenednek a színpadon ebben a grandiózus, lendületes előadásban, mely a ma rendelkezésre álló legkorszerűbb technikai elemek alkalmazásával teremti meg a korra és a különböző helyszínekre jellemző egyedi látványvilágot.

Trailer:


ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

„Nagyon erős vizuális csapattal dolgoztunk együtt, akik a nagy ledfal adta lehetőségeknek köszönhetően egy lebilincselő, intenzív világot tudtak animálni, ami elég hangsúlyos eleme az előadásnak." – emelte ki Müller, hozzátéve: „A musical ötletgazdája Vona Tibor producer volt, neki köszönhetően állt össze ez a nagyon jól együttműködő, megbízható csapat és született meg ez az egyedülálló musical show."

A Radó Denise által rendezett darab szövegkönyvét Egressy Zoltán, a dalszövegeket és a dramaturgiát Müller Péter Sziámi alkotta meg, az akrobatikus elemekkel fűszerezett koreográfiák Szabó Anikó munkáját dicsérik, melyek Kiss Márk jelmezeivel, és az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron zenéivel kiegészülve, tökéletesen idézik meg a századforduló hangulatát.

„Tesla utazásai a világban nagyon jó lehetőséget teremtenek, a tudós saját, belső világának legkülönbözőbb szemszögekből való bemutatására. Smiljantól, Prágán, Párizson és Budapesten át egészen Amerikáig kísérjük végig életének fontosabb mozzanatait, ötleteit, így nagyon sokféle zene és tánc elevenedik meg a színpadon, az egésznek amolyan egységes sokszínűséget kölcsönözve." – mondta a dalszövegeket megálmodó dramaturg.

Az országos turnéján járó Nikola Tesla musical 2021. októberében ismét Budapesten lesz látható a RAM Színházban. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Főbb szerepekben:

Nikola Tesla: Pesák Ádám / Ódor Kristóf / Mikola Gergő
Szigeti Antal: Szabó Máté / Kovács Áron / Mikola Gergő
Szigeti Adél: Békefi Viktória / Bori Réka / Györfi Anna / Magyar Viktória
Thomas Alva Edison: Szomor György / Lux Ádám / Tóth Sándor
Duka Tesla/Sarah Bernhardt: Janza Kata / Füredi Nikolett / Györfi Anna / Bori Réka / Fésűs Nelly
George Westinghause: Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc
Bacherol/Lenin: Gerner Csaba / Maday Gábor

JÁTÉK!
A játék nyertesei: Hornyai Edit és Pénzes Dzsenifer 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2022