Így készült a Macskák musical 1983-ban! Archív videó itt!

2024.03.25 Kovács Gergely

Így készült a Macskák musical 1983-ban! Archív videó itt!

1983 óta látható a musical a Madách Színházban. A színház különleges videójában archív felvételekkel eleveníti fel a musical budapesti premierjét.

2023. március 25-én volt 40 éve, hogy a Madách Színház bemutatta a Macskák című musicalt! Az 1983-ban Szirtes Tamás rendezésében és Seregi László csodálatos koreográfiájával bemutatott musical, azóta több macskaéletet is megélt.

A darabban számtalan legendás színész játszott az elmúlt 40 év alatt. Az előadás a bemutatása óta folyamatosan látható a Madách Színházban.

2024. áprilisában és júniusában is látható a Madách Színházban. Jegyek itt!

A musical népszerűségét bizonyítja az is, hogy pár éve musicalfilm is készült belőle. Andrew Lloyd Webber egyik legnagyobb sikere ez az előadás. Andrew Lloyd Webber musicalje a Broadway és a West End legnagyobb sikerei között van a mai napig és igazi legendák köszönhetik sikereiket ennek az előadásnak.

Az eltelt négy évtizedben 3 teljes felújítást is megért a Macskák – a legendás Macskaszerepekben már 250 művész lépett színpadra. 2013-ban egy új generáció lépett színpadra. Fiatal énekesek és táncosok, akik közül sokan még meg sem születtek a 1983-as bemutató idején.

2021-ben pedig 1500. alkalommal látta a közönség az előadást. Az eltelt 40 évben az előadás több mint 1500-szor került színre – nemcsak Budapesten, hanem Szegeden, Debrecenben, Nyíregyházán, sőt az olaszországi Trento és Bergamo közönsége előtt is. Minden magyar színházi rekordot megdöntve eddig több mint 1,6 millió néző vásárolt jegyet a musicalre.

A színház különleges videójában a darab készítéséről mesélnek:

Na de mi is történt a premier óta eltelt 40 év alatt?! Erről is készített videót a színház:


A 30 éves jubileum kapcsán is készültek videók: 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024