Elstartolhat az első Van Gogh musical!

2024.02.04 kovacsad

Elstartolhat az első Van Gogh musical!

Elstartolhat az első Van Gogh musical!

2017-ben kezdődött el a munka a Van Gogh musicalen. Dahan és D'Angelo korábban külön-külön dolgoztak saját van Gogh musicaleiken, de amikor találkoztak, úgy döntöttek, hogy együttműködnek, és egyesítik munkájukat. Először ketten dolgoztak a show történetén, nagyrészt Vincent és Theo leveleiből merítettek, amelyeket később Johanna van Gogh-Bonger, Theo felesége állított össze, fordított le és adott ki. A páros Paul Gauguin és Émile Bernard festők történelmi dokumentumait is megvizsgálta. A zene ezután született, majd a show szövegkönyve is.

2018 nyarán a musical "premierje" a Rockwell Table & Stage-ben volt, Los Angelesben. A műhelymunka pozitív kritikákat kapott, és számos előadásuk teltházzal futott. 2019 májusában a showból egy teltházas koncertet adtak a szintén los angeles-i Feinstein 54/Below-ban.

2019 augusztusában egy négy fős szereplők (Huck Walton, Amanda Walter, Laura Hartley és Tim Hein) előadták a Starry-t a Voodoo Rooms-ban és a The Liquid Room-t az Edinburgh-i Fesztivál Fringe-en, ahonnan például a SIX musical is indult. 2020-ban a musical dalai a Spotifyon is megjelente kés megjelent a musical albumon is.

2021 márciusában Dahan és D'Angelo Starry musical részleteit adta elő a New York-i Theatre Barn New Work sorozatának részeként.

2022. március 28. és április 7. között zajlott műhelybemutatóját követően 2023-ban Londonban került sor a második workshopra. 2022 végén még arról szóltak a hírek, hogy a musicalt 2023-ban Londonban a West Enden mutatják be, ám a musical londoni bemutatójának időpontja azóta sem került kihirdetésre. Azonban a musicalről a legnagyobb angol színházi portálok is írtak, illetve a második workshop is nagy siker volt. Így várhatóan az előadás előbb utóbb debütálhat a West Enden.

A londoni Van Gogh rajongóknak addig viszont csak a már Budapesten is látható Van Gogh immerzív kiállítással kell beérniük, ha új fajta Van Gogh élményre vágynak. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024