Best of French Musicals Gala - Egy olyan előadás amit látnod kell!

2024.02.15 kovacsad

Best of French Musicals Gala - Egy olyan előadás amit látnod kell!

Best of French Musicals Gala Budapesten az Erkel Színházban 2024.03.03.15:00 és 19:00-kor. Egy olyan előadás, amit látnod kell…

A Legjobb Francia Musicalek Gálakoncertje - ez a különleges koncert összehozza a legnépszerűbb francia musicalek sztárjait, akik hangjukkal ígérik a rajongóknak az érzelmek viharát. A gálakoncerten a közönség olyan dallamokkal találkozhat, amelyek a világsikert elérő kedvenc előadásainkból származnak. A már hat éve Ázsiában turnézó teltházas produkció most európai városokba utazik.

• Angelo del Vecchio (Quasimodo, Notre Dame de Par
• Laurent Ban (Gringoire, Notre Dame de Paris)
• Gian Marco Schiaretti (Don Juan, Mozart a Rock Opera)
• Mikelangelo Loconte (Mozart, Mozart a Rock Opera)

A francia musicalek világsikere

A francia musicalek kétségtelenül jelenségek! A Notre Dame de Paris, a Romeo et Juliette, a Mozart Opera Rock, a Starmania, a Les Misérables világszerte ismertek. Ezeket az előadásokat ötven országban nézték meg és a nézőszám meghaladta a kétszázmilliót. A Notre Dame de Paris önmagában két tucat országban volt látható, ezzel minden idők legnépszerűbb francia musicalejévé vált, többször is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

Művészek
LAURENT BAN Szólista – Salieri / Léopold (Mozart Opera Rock) Laurent Ban dráma szakon végzett a NANCY-i Nemzeti Konzervatóriumban. 5 évig játszott a NOTRE DAME DE PARIS-ban, először Gringoire, majd Phoebus szerepében. A KIS HERCEG musicaleben a hiúság és a repülő tiszt szerepét játssza el. A Chance című musicalben Molière 2019 díját nyerte el a legjobb musicalelőadásért. Laurent a francia hangja a THE PHANTOM OF THE OPERA Fantomjának. 2010 óta több musicalban és show-ban játszik, köztük a Starmania, a Hair és az Evita. A következő években Laurent Salieri szerepét játssza a MOZART OPERA ROCK-ban. Ezen kívül a művész repertoárján szerepel a Priscilla kalandjai, a sivatag királynője című film, a Le Rouge et le Noir, a Nyomorultak, Napóleon szerepei is és Zorro.

Angelo Del Vecchio

Szólista – Quasimodo/Benvolio (Notre Dame de Paris/Romeo et Juliette)
Az olasz művész 11 éves korában kezdte el a zene és az éneklés tanulását. 2006-ban, számos
meghallgatást követően, Riccardo Cocciante kiválasztotta a Benvolio szerepére a Romeo et Juliette musicalben. Ezt követte az előadás olaszországi turnéja, beleértve egy fellépést a legendás Arena di Veronában. Karrierjének következő szakaszában Del Vecchio a "Rock Revolution" szólistája lett. Két évvel később a művész Quasimodo szerepét játszotta a Notre Dame de Paris-ban. 2014 óta a felújított Notre Dame de Paris-ban dolgozik. Angelo az egyetlen művész a világon, aki három nyelven szerepel ebben a musicaleben.

Elhaida Dani

Szólista – Esmeralda (Notre Dame de Paris)
Az albán énekesnő hírnevet szerzett, miután megnyerte a Star Academy 2009-es és a Top Fest 2012-es nemzeti versenyt. Emellett megnyerte az olasz The Voice című tehetségkutatót. És a nemzeti válogatás után jogot szerzett arra, hogy országát képviselje az Eurovíziós Dalfesztiválon 2015-ben. Később Riccardo Cocciante és Luc Plamondon meghívták az Esmeralda szerepére a Notre Dame de Paris-ban. 2016 óta Elhaida a világ egyik legismertebb musicaljének társulatával turnézik.

Gian Marco Schiaretti

Szólista – Mercutio / Monroe hercege (Romeo et Juliette, Moulin Rouge)
Eredetileg Parma, Olaszországból származik. 17 éves korában már játszotta Mercutio szerepét
Riccardo Cocciante Romeo et Juliette musicalben. Kiválasztották Tarzan szerepére az azonos nevű musicalben, Phil Collins zenéjével. Ebben a show-ban Gian Marco mintegy ezer alkalommal lépett színpadra. Ezt követte Che szerepe az "Evita" musicalben, Bernardo szerepe a "West Side Story"- ban a londoni Royal Albert Hall-ban, AJ Golden szerepe a Paramour - a Cirque du Soleil első musicaljében, és Phoebus kapitány szerepe a Notre Dame de Paris nemzetközi turnéján. 2021 óta Gian Marco a főszereplő Don Juanban Felix Gray és Gilles Maillot, Casanova az Opera Pop Casanovában, és Monroe hercege a Moulin Rouge musicalben.

Michelangelo Loconte

Szólista – Mozart (Mozart. Rock opera)
Michelangelo Loconte olasz énekes, zenész, zeneszerző és színész. Az művész igazi neve Michele. Iskolában a festés és szobrászat iránti szenvedélye miatt Michelangelo becenevet kapta. Nem ismerve a francia nyelvet, a művész stúdiófelvételt készített az összes dalról fonetikus írással. Mozart szerepét briliánsan alakította a francia musical Mozart l’Opera Rock-ban, amelyért több NRJ Music Award-dal ismerték el a művészt. Az azonos nevű album gyémántlemezes lett. Több mint félmillió példány kelt el világszerte, ezzel a musical bestsellerré vált.

Robert Marien

Robert Marien kanadai színész, énekes és dalszerző. 1984-ben a művész Jean Valjean szerepét
játszotta a Les Miserables musicalben. 1991-ben Robert előadása a felújított Les Miserables
musicalben a Mogador Színházban nemzetközi elismerést hozott: a művészt tapsolták Párizsban, Londonban és Montrealban. 2005-ben, Frollo szerepében a művész csatlakozott a Notre Dame de Paris musical társulatához egy koreai és japán turnén. Az egyik utolsó munkája a "Jesus Christ Superstar" rockoperában volt, ahol Poncius Pilátus szerepét játszotta.

A Best of French Musicals gála koncert kötelező látnivaló minden musicalrajongó számára. Ez egy lehetőség arra, hogy felfedezze a legszebb dalokat a francia musicalekből, előadva a műfaj legnagyobb csillagai által.

A Best of French Musicals gála koncert Budapesten az Erkel Színházban 2024.03.03.15:00 és 19:00-kor lesz látható. Jegyárak és jegyvásárlás itt! 

  

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024