Musicalinfo.hu - Ingyen lesz látható a Vazul vére koncert verziója!
 • Ingyen lesz látható a Vazul vére koncert verziója!

  Rockoperát írt Vörösmarty Imre, a Rómeó Vérzik zenekar volt gitárosa; a Vazul vére című művet júliusban Budapesten is bemutatják. A mű a magyar történelem egy viszonylag kevéssé ismert korszakát mutatja be új szemszögből.

  A rockopera megálmodója, Vörösmarty "Ermi" Imre tavaly azért szállt ki a zenekarából, hogy megírhassa a darabot, amely régi terve volt. Bár rockoperáról van szó, a Vazul vére a műfajban megszokott zenei világnál némileg "keményebb" hangzást és izgalmas látványszínházi elemeket is ígér - vélik a darab készítői.

  Vörösmarty Imre elmondta, hogy a mintegy kétórás mű a magyarok ősi gyökereiről, szakrális tudásáról és egységtudatáról szól. A darab egy eddig kevésbé feldolgozott történelmi korszakban, a 11. század derekán, néhány évvel István halála után játszódik: Orseolo Péter uralkodásának utolsó időszakát, Vazul fiainak a száműzetésből való visszatérését és a Vata féle pogánylázadás időszakát dolgozza fel - tette hozzá.

  "Bár történelmünkben több olyan időszak van, amelyeket fehér foltnak lehet nevezni, talán ez a leginkább érintetlen terület, amely ugyanakkor nagyon érdekes" - fogalmazott a szerző, megjegyezve, hogy a történelmi hitelesség és pontosság érdekében egy, a korszakra szakosodott történésszel is együttműködött.

  A darabot két év alatt sikerült végső formába önteni, a betétdalok feléneklése mellett túl vannak a vetített hátterek és a látványszínházhoz szükséges animációk elkészítésén is. A rockopera zenéjét és szövegét jegyző Vörösmarty Imre szerint a Vazul vére 29 dalból áll össze, ezek a színpadi bemutatón rövidebb változatban hangzanak el.

  A Vazul vére akusztikus koncert 2020. augusztus 23-án 17:00-tól lesz látható!

  Fellépők:

  Szepesi Richárd, Király Tibor, Erdőfi Laca, Vörösmarti Imre

  Válogatás a Vazul Rock trilógia dalaiból és két-három meglepetés szám Ricsosztól.

  Fellépés helyszíne: Berkenye, Kossuth utca - színpad.

  Az esemény ingyenes.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2020.08.21.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: