Váci és szigetszentmiklósi diákok nyerték a Tietek a színpad! című vetélkedőt az Operettszínházban!

2022.12.17 kovacsad

Váci és szigetszentmiklósi diákok nyerték a Tietek a színpad! című vetélkedőt az Operettszínházban!

A Váci Piarista Gimnázium és a Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapatai nyerték megosztva a Budapesti Operettszínház Tietek a színpad! című vetélkedőjét.

A megosztott első helyen végzett csapatok és a második helyen végzett Gádor Általános Iskola diákjai vasárnap vehették át elismeréseiket a Kálmán Imre Teátrumban - közölte az Operettszínház szerdán az MTI-vel.
    
A Váci Piarista Gimnázium diákjait Bartáné Győrfi Marianna készítette fel, mentoruk Kalocsai Zsuzsa volt, a szigetszentmiklósi színjátszócsoport felkészítő pedagógusai Szabó Lajter Enikő, Bujtor Xénia Georgina, Schüssler Boglárka voltak, mentoruk pedig Nagy Lóránt. A második helyezést elért Gádor Általános iskola színjátszókörének fiataljait Szabados Mónika késztette fel a versenyre, mentoruk Szendy Szilvi volt.
    
A Budapesti Operettszínház a La Mancha lovagja című musical örökérvényű üzeneteiből kiindulva hirdetett pályázatot általános és középiskolai csoportok, drámatagozatok, valamint szakkörök részére. A szervezők arra voltak kíváncsiak, hogy a fiatalok hogyan értelmezik ma a mű olyan alapértékeit, mint a nemeslelkűség, a tisztaság vagy a lovagi eszmények.
    
A középdöntőn tizenegy csapat lépett fel a zsűritagok, Kiss-B. Atilla főigazgató zsűrielnök, Szilágyi Enikő, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt színművészek előtt november 14. és 17. között.
    
A fiatalok előadását egy La Mancha lovagja-összeállítás követte az Operettszínház művészinek, Füredi Nikolett, Gömöri András Máté, Kerényi Miklós Máté, Nádasi Veronika, Németh Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Vásári Mónika előadásában, Tassonyi Zsolt karmester zongorajátékával.
    
A verseny során a fődíjak mellett számos különdíjat is kiosztottak. A legegyedibb megközelítésért járó elismerést az Őrségi Kistérségi Alapfokú Művészeti Iskola csapata kapta, a "legösszművészetibb" előadásért járó díjat pedig a Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai érdemelték ki. A legjobb csapatmunkáért a Gádor Általános Iskola csoportját ismerték el, a középdöntőben nyújtott teljesítményhez képest legnagyobb szakmai fejlődésért díjat pedig a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános iskola tanulói vehették át.
    
A legjobb történetfeldolgozás díját a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola csapata nyerte el, a legérettebb színházi produkció elismerését pedig a Váci Piarista Gimnázium diákjai kapták.
    
Főigazgatói különdíjban részesült a legérettebb egyéni alakításért Kürtös Mátyás Cervantes szerepéért, a napjaink ifjú La Mancha lovagja címmel pedig Németi Vilmost tüntették ki.
    
Az Operettszínház La Mancha lovagja című előadása legközelebb 2023. április 13. és 17. között lesz látható. Jegyárak és jegyvásárlás itt! 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024