Új beállók a Szép Nyári Nap Neoton-musicalben

2024.05.09 kovacsad

Új beállók a Szép Nyári Nap Neoton-musicalben

Új beállók a Szép Nyári Nap Neoton-musicalben

Ki ne ismerné a Kétszázhúsz felett, a Santa Maria vagy a Holnap hajnalig című dalokat? A
Neoton leghíresebb slágerei köré írt Szép nyári nap musical tavaly óta járja óriási sikerrel az
országot a Veres 1 Színház előadásában. A szereplők közé most Széles Flóra, Kékesi Gábor,
Braga Nikita és Grubits Blanka
is csatlakozik.

2023-ban mutatta be a Veres 1 Színház a Böhm György, Korcsmáros György, Pásztor László, Jakab György és Hatvani Emese nevével fémjelzett Szép nyári nap című Neoton-musicalt. A legendás együttes legnagyobb slágerei köré épülő előadás története a hetvenes években játszódik, egy, a jugoszláv határhoz közeli építőtáborban. A humorral és iróniával átszőtt retro-musical több mint ötven alkalommal volt látható az ország szinte minden pontján az elmúlt egy évben. A többek között Janza Kata, Pál Tamás, Fésüs Nelly, Náray Erika, Zorgel Enikő, Bajor Lili, Falusi Mariann, Cseh Dávid Péter és Janik László főszereplésével látható előadás májustól új szereplőkkel bővül.

Tészabó szerepében debütál Kékesi Gábor, aki vendégként már látható volt korábban is a
Mézesvölgyi Nyár szabadtéri fesztiválon Veresegyházon. Mint mondja, gyerekkorában, tudtán kívül volt Neoton-rajongó: „A Tinidal az egyik kedvenc slágerem volt, csak akkoriban még nem tudtam, melyik zenekar dalára riszálok oly lelkesen. Elsősorban a dalok azok, amiket emiatt gyakorolnom is kell, mivel a gyerekkoromból visszamaradt szóköltemények voltak a fejemben az eredeti szövegek helyett. Újra kellett huzaloznom mindent, ami rosszul rögzült. És én láttam ezt az előadást, csak akkor még fogalmam sem volt, hogy egyszer majd színpadra is lépek benne. Már akkor is Tészabó volt a kedvenc karakterem” - mondja Kékesi Gábor, aki megannyi televíziós sorozat főszerepe mellett most újra látható a színpadon is, méghozzá Gyöngyösön, Budapesten és Cegléden is. Kovács Juli szerepében látható Széles Flóra, akit az Operett- és a Madách Színház nézői már jól ismernek. „Bárhol is járok az országban, a Neoton-dalok mindig meghozzák az összetartozás és a felhőtlen szórakozás érzését.

A Szép nyári nap retro musical ezt a zenét egy olyan történet köré fűzi fel, ami szintén megmozgatja az emberek lelkét. Sokat hallottam már az előadásról, barátok és példaképek számomra a csapat tagjai, nagyon várom már, hogy (túlesve a betanulás mindig stresszes fázisán) én is a részévé válhassak! Ez egy olyan felkérés volt, amire nem lehetett nemet mondani" – mondja Széles Flóra, aki május 14-én a budapesti közönség előtt debütál, mint az építőtábor új lakója. Karaktere, Juli szerelme nem más, mint Varga Péter, a disszidens szülők gyermeke, aki megannyi gondot okoz a táborlakóknak. A szociológusnak készülő fiú szerepében május 9-étől Braga Nikita is látható, aki már kezdetektől részese lett volna a produkciónak, ám akkor más elfoglaltságai miatt nem fért bele az, amire alig várta, hogy igent mondhasson végre:
„Igazán ritka egy ilyen második esély, és nagyon hálás vagyok érte. Vizsgaelőadásom volt évekkel ezelőtt ez a darab. Azóta is rajongom, ráadásul most a barátaimhoz, barátaimmal együtt csatlakozom.”

Például Grubits Blankával, aki ugyanezen vizsgaelőadás alkalmával ismerte meg a Szép nyári napot, és már akkor is Ria szerepében volt látható, ahogyan most is. „Sokszor felmerült bennünk anno, hogy a Szép nyári nap a magyar Mamma Mia! Meghalljuk a dalokat és egyből mozdulnánk, táncolnánk. Ria szerepe pedig egy igazi jutalomjáték, boldog vagyok, hogy újra találkozhatunk. Végre lehet szépnek, humorosnak, csajosnak, energikusnak lenni.”

A Szép nyári nap egy szókimondó időutazás, amely Böhm György rendezésében, a legnagyobb
Neoton-slágerekkel nevet és sír a múlton. Az előadás új beállókkal és a már jól ismert csapattal
Gyöngyösön, Budapesten, Cegléden, Szekszárdon, valamint Veresegyházon, a Mézesvölgyi nyár
szabadtéri fesztiválon is látható az idei színházi évadban. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A cikkben a próbán készült képet láthatjátok! 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024