Musicalinfo.hu - Az Operettszínház művésze a Sissi 3D filmben!
 • Az Operettszínház művésze a Sissi 3D filmben!

  Május 7-én fontos állomásához érkezett a Gödöllői Királyi Kastély múltját felidéző 3D-s film forgatása. A kastély parkjában Erzsébet királyné és I. Ferenc József azon kedvteléseit rögzítették a legmodernebb eszközökkel az utókor számára, amiknek a szabad ég alatt hódoltak az egykori uralkodók. Imitáltak vadászatot, kiemelt szerep jutott a lovaglásnak, és készültek képkockák a későbbi időkről is, amikor a királyi sportot a séta váltotta fel.

  A kastély muzeológusa, Faludi Ildikó által kigondolt ötletekre épült forgatás utolsó, borongós, esős időben lezajlott napján a Királydombi pavilon környékén ügyködött a stáb. Erzsébet királynét az öt évvel ezelőtti Sisi hasonmás-verseny győztese, Szabó Dóra alakította, míg Ferenc József alakja az Operettszínház művésze, Németh Attila személyében köszön majd vissza a vetítések idején. Németh Attila korábban már játszotta Ferenc Józsefet színpadon is a Rudilf musicalben és a Sissi életéről írt Elisabeth musicalben is főszerepet játszott. A Sissi életéről szóló musical a 2012/2013-as évadban tér vissza az Operettszínházba.

  A film elkészítésére és a speciális vetítő berendezés megvásárlására sikeres közbeszerzési eljárásokat folytattak le a kastélyt működtető gazdasági társaság illetékesei. A nyertes kivitelező a Gelka System Kft. lett. A cég vezetése a film operatőrének a szakma nem kisebb kiválóságát, mint a 73 éves, Kossuth- és Balázs Béla-díjas Ragályi Elemért kérte fel, aki – többek között – operatőre volt a Remény útja című, 1989-ben forgatott, majd két évvel később Oscar-díjjal elismert, angol-török-svájci koprodukcióban készült lélektani drámának- írja a Gödöllő Hírek. A gödöllői kastély történetét feldolgozó film bemutatóját és a vetítőterem átadását a projekt lezárásakor, június végén tervezik.

  A forgatásról az RTL is hírt adott. A lenti videó betekintést enged a forgatásba:
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2012.05.09.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: