Musicalinfo.hu - Alföldi Róbert rendezésében jön a PASSIO XXI az Arénába! Jegyek itt!
 • Alföldi Róbert rendezésében jön a PASSIO XXI az Arénába! Jegyek itt!

  Formabontó passiójátékot rendez Alföldi Róbert!
  Színháztörténeti előadásra készülnek a PASSIO XXI alkotói: Alföldi Róbert formabontó színpadképpel, nagyzenekari kísérettel és 150 táncossal viszi színre a Székely Csaba tollából született bibliai történetet a Budapest Sportarénában. A PASSIO XXI című zenés drámát a közönség egyetlen alkalommal, 2017. április 9-én, Virágvasárnap láthatja.

  A készülő előadás kapcsán sajtótájékoztatót tartottak a darab alkotói, köztük Rosta Mária producer és Alföldi Róbert rendező. A sajtóeseményen jelen voltak a PASSIO XXI főbb szereplői: a Jézust alakító Szabó Kimmel Tamás, Stohl András, aki Júdást játssza, Feke Pál, aki Péterként lép színpadra, Pápai Erika, aki Máriát, László Zsolt, aki Kajafást, Fekete Ernő, aki Pilátust alakítja, valamint a Mária Magdolnaként első jelentős színpadi szerepére készülő Tóth Gabi.

  Rosta Mária, az előadás producere elmondta: egy 2007-ben, Manchesterben látott, különleges passió előadás adta az ötletet hogy itthon is készüljön egy hasonló, formabontó darab.
  - Minden évben nekiszaladtunk, de különböző akadályok miatt soha nem sikerült színpadra vinni. Most, hogy megvalósul, az előadást az Arénába rendezzük meg, ami erre az alkalomra soha nem látott módon alakul át: a hagyományos színpaddal szemben még egy nagy színpad kap helyet, amelyeket egy 50 méter hosszú keresztút köt össze - mondta Rosta Mária.

  Az előadásban felcsendül az elmúlt évek-évtizedek néhány nagy slágere, két generáció kedvencei. A dalszövegek úgy simulnak a darabba, mintha kifejezetten erre az alkalomra íródtak volna. Ezáltal huszonévesek és szüleik egyaránt találni fognak a PASSIÓ XXI-ben olyan tartalmat, ami pontosan hozzájuk szól. Az előadásban az eredeti dalszövegeket és dallamokat megtartva, ám áthangszerelve csendülhetnek fel a fiatal korosztály nagy kedvencei, a legnépszerűbb mainstream dalok. Az előadás zenei kíséretét az Óbudai Danubia Zenekar 52 tagú szimfonikus zenekara, valamint rockzenészek adják.

  A modern passiójáték végigköveti a jólismert történetet virágvasárnaptól, mintha az események napjainkban zajlanának, egyfajta választ adva arra a kérdésre is, mi történne, ha Jézus ma újra eljönne közénk. Bár a PASSIO XXI követi a hagyományos passiójátékok szerkezetét és főbb elemeit, Alföldi Róbert rendezésében hangsúlyt kapnak az egyéni tragédiák, az emberi dráma.

  Alföldi Róbert hangsúlyozta: a passió története kultúrantropológiai alaptörténet, ami mindannyiunk életét meghatározza, amelyből előbújt az egész európai kultúra. Ennek köszönhetően a színmű nemcsak a vallásos közönség számára szolgál mondanivalóval, hanem a nem-hívőket is megszólítja.

  - Ugyanúgy nyúlunk majd ehhez a történethez, mint bármelyik passió előadásnál: megmutatjuk, mit tud ez a történet a mi szívünkben. Közben pedig arra is keressük a választ, hogy észrevennénk-e ma a megváltót, ha eljönne közénk. A viszonyok ábrázolásában lehetnek meglepetések, de a alapsztorin nem változtatunk - mondta Alföldi.

  Székely Csaba, aki Erdélyben éppen egy másik darab bemutatójára készül, Marosvásárhelyről videoüzenetben köszöntötte a sajtó képviselőit és alkotótársait.

  - Itt vagyok Marosvásárhely talán legnyugodtabb helyén, Somostetőn - ami azért releváns, mert azt hiszem, hogy a keresztény ember Jézusban elsősorban a megnyugvást keresi, pedig az ő élete nem volt nyugodt - főleg az utolsó évei, napjai, amelyekről ez a darab szól. A megnyugvás hiánya azonban nem csak Jézusra vonatkozik, hiszen ha van egy ember, akinek hatalmas feladata van, akkor az megterhelő nem csak számára, de a családtagjai, a barátai számára is. Én ezeket az emberi viszonyokat szerettem volna megmutatni ebben a darabban, ahol mai embereket fogunk látni, mai viszonyokkal, mai motivációkkal, ám teljesen tiszteletben tartva a passiójáték hagyományait - magyarázta a szerző.

  A PASSIO XXI díszleteit Menczel Róbert, jelmezeit Tihanyi Ildikó tervezte. Az előadás 2017.04.09-én 19:00 órai kezdettel lesz látható a Budapest Sportarénában.

  Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

  Az előadásokra 2016. karácsonyáig KEDVEZMÉNYES áron vásárolhatnak jegyet az érdeklődők!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2016.11.09.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: