Operett és musical is lesz a Zenthe Nyáron 2023-ban - Jegyek itt!

2023.05.08 kovacsad

Operett és musical is lesz a Zenthe Nyáron 2023-ban - Jegyek itt!

Polyák Lilla, Szulák Andrea, Apácák, Neoton musical, Csókos asszony is lesz a Zenthe Nyáron 2023-ban.

Július végétől három hétig tartó szabadtéri fesztivált rendeznek Salgótarjánban a város Fő terén; a Zenthe Nyár rendezvénysorozatán hat nagyszínpadi előadás, emlékkoncert, táncshow és musical lesz, valamint Boban Markovic és zenekara is koncertet ad augusztusban - közölték a szervezők pénteken sajtótájékoztatón.

Simon Lajos, a rendező Zenthe Ferenc Színház igazgatója elmondta: a harmadik alkalommal megrendezendő Zenthe Nyár, Nógrád megye és a térség legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja július 29-től augusztus 16-ig tart a Fő téren felállított színpadon, amelyhez 858 férőhelyes lelátót építenek, valamint a kultPONT Kávézó teraszán.
    
Kapcsolódó rendezvény lesz a Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivál és a Tarjáni Folk és Szlovák Nap, ezek már 27-én elkezdődnek, és folyamatosan látogatható lesz a Salgótarján értékeit bemutató szabadtéri kiállítás.
    
Augusztus 2-án Cserháti Zsuzsa-emlékkoncertet rendeznek, amelyen Polyák Lilla, Szulák Andrea és a Stúdió 11 lép fel, 5-én mutatják be a Szép nyári nap című Neoton-musicalt, 13-án táncshow lesz a Román Sándor Entertainment előadásában. Augusztus 11-én este a Boban Markovic Orkestar ad koncertet.
    
Boban Markovic mintegy három évtizede Szerbia legjobb trombitása, az Orkestar a világ egyik legnépszerűbb fúvószenekara, muzsikájukban balkáni és európai hagyományok keverednek - mondta Simon Lajos.
    
A színházi előadások között július 29-től a Buborékok című vígjátékot, az Apácák című zenés komédiát, A vén diófa titka című zenés mesejátékot, az Augusztus Oklahomában című fekete komédiát és egy operettet, a Csókos asszonyt tűzik műsorra.
    
A fesztiválteraszon sanzon és kuplé est lesz, valamint a legismertebb musical slágerek csendülnek fel a Zenthe Ferenc Színház művészeinek előadásában.
    
Az igazgató kitért rá: május 8-án kezdik meg a jegyárusítást, és minden előadásra 100 jegyet kínálnak 20 százalékos kedvezménnyel. A kapcsolódó rendezvények ingyenesen látogathatók.

JEGYÁRAK ÉS JEGYVÁSÁRLÁS ITT!
    
A szabadtéri kiállításon a Salgótarjáni Települési Értéktárban szereplő kulturális, szellemi, tárgyi, természeti kincseit lehet majd látni, megjelenítve az ipari és műszaki megoldásokat, az épített környezetet és a sportot is - mondta Molnár Éva, az értéktár bizottság elnöke.
    
A tárlaton szerepel többek között az üveggyártás története, Zenthe Ferenc életműve, Salgó vára, a szalonnasütő vas, Czinke Ferenc grafikus, Szojka Ferenc labdarúgó vagy a salgótarjáni Kálvária.
    
Dániel Zoltán, Salgótarján megyei jogú város önkormányzatának alpolgármestere arról szólt: céljuk, hogy színvonalas rendezvények legyenek a városban, és javuljon a Salgótarjánról alkotott kép. Mint megfogalmazta, a Zenthe Nyár mindkét célt teljesíti, megemlítve, hogy tavaly nagyon sok jegyet értékesítettek a térségen kívül és Szlovákiában is. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024