Musicalinfo.hu - Nyilt nap a Margitszigeten - Kulisszajárás, ajándékok, lóvasút
 • Nyilt nap a Margitszigeten - Kulisszajárás, ajándékok, lóvasút

  Július 6-án, szombaton nyílt napot szerveznek a Margitszigeti Szabadtéri Színpad felújításának és megnyitásának alkalmából. A látogatók betekinthetnek a kulisszák mögé, útjára indul a lóvasút, de borkóstolóval és más meglepetésekkel is készülnek.

  A 75. születésnapjára látványosan megújult Margitszigeti Szabadtéri Színpad július 6-án, szombaton egész napos családi programmal, extra kedvezménnyel, borkóstolóval és különleges ajándékokkal várja a közönséget.

  11 és 17 óra között több turnusban vezetett „kulisszajárást” szerveznek, ahol az érdeklődők megtekinthetik többek között a frissen felújított nézőteret és a színpad feletti látványos tetőt. Alkalmuk lesz arra a színpadra lépni, melyet 1938-ban a kor legnagyobb sztárjai, többek között Lukács Margit és Gózon Gyula szereplésével a Szentivánéji álom című darabbal nyitottak meg. A következő években Jávor Pál, Somogyi Erzsébet, Szeleczky Zita, Szabó Sándor, Gobbi Hilda, Honthy Hanna, Medgyasszay Vilma és még számtalan, a kor rajongott művésze lépett fel ezeknek a deszkáknak az elődeire. (A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, regisztrálni a margitszigetkulissza@gmail.com címen lehet, legkésőbb július 4. csütörtök 12 óráig).

  Ezen a napon ingyenesen látogatható az eredeti pompájában felújított 102 éves Víztorony, amely kilátóként és Visual Art galériaként is funkcionál, és szeptember végéig naponta várja a látogatókat. A műemlék épület belső terében két új kiállítás nyílik: a Margitsziget történeti fotográfiák tükrében valamint válogatás a Budapest Pozitív fotográfiai ösztöndíj eddigi díjazottjainak munkáiból. Mindkét kiállítás kurátora Kincses Károly fotómuzeológus.

  A Víztorony-udvaron Színház a lombok alatt címmel a színpad történetének első korszakát bemutató kiállítás nyílik, plakátok, fotók, érdekességek az OSZMI gyűjteményéből, Csiszár Mirella és Gajdó Tamás válogatásában. A színpad bejárata mellett ezen a napon már kipróbálható a lóvasút. A Magyar Vasúttörténeti Park muzeális értékű kocsija igazi kuriózumnak számít, ugyanis 1928-ban közlekedett utoljára a szigeten. A nosztalgia-látványosság a Nagyszínpad jubileuma alkalmából nyár végéig üzemel.

  Érdemes a nyílt napon is hajóval érkezni a Margitszigetre: a színház saját, Szabadtéri Színpad és Víztorony kikötőjébe naponta ötször közlekedik menetrend szerinti hajójárat júliustól szeptemberig.

  Különleges ajándékok és meglepetések is várják a látogatókat. A helyszíni jegypénztárban csak aznap 50%-os kedvezménnyel válhatók jegyek bizonyos előadásokra, a szerencsések pedig extra ajándékokat nyerhetnek a Víztorony Ajándékbolt margitszigeti emléktárgyaiból. A Margit Terasz étterem és kávézó egész nap finomságokkal várja a vendégeket.

  Ha ennyi nem lenne elég: minden kedves látogatót borkóstolóval fogadnak a szervezők. Miklós Csabi móri borász borkülönlegességét, a Margitszigeti Nagyszínpad ünnepi habzóborát, a Parádé 75-öt lesz mód megízlelni, és együtt koccintani a születésnap és a megnyitó alkalmából.

  A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a nyáron látható lesz a Csinibaba, James Bond koncert, Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncert, az Oliver musical, Fenyő Miklós koncert, Macskák musical, Edwin Marton koncert, István király opera, Báthory Erzsébet musical-opera és a Pillangókisaszony is! Jegyek már kaphatóak! Online jegyvásárláshoz kattintson ide!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2013.07.01.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: