Musical is lesz a 2023/2024-es bemutatók között Zalaegerszegen!

2023.03.06 kovacsad

Musical is lesz a 2023/2024-es bemutatók között Zalaegerszegen!

Hat nagyszínpadi bemutatóval készül a 2023/24-es évadra a Hevesi Sándor Színház. A műsorterv összeállításánál változatosságra törekedtek: a szeptembertől májusig tartó időszakban vígjátékot, falusi bohózatot, színművet és musicalt is színpadra állítanak - közölte a teátrum igazgatója a jövő évadot bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón.

Besenczi Árpád elmondta, hogy a szezont izgalmas, kicsit frivol francia vígjátékkal indítják. Gérald Lauzier Ballépés jobbra című darabját a színházvezető rendezi. Októberben Böhm György a Rideg Sándor azonos című regénye nyomán készült, Indul a bakterház című bohózatot állítja színpadra.
    
A következő év februárjában a dzsentrivilágot, valamint a századeleji budapesti és vidéki életet idézik meg Hunyady Sándor A három sárkány című zenés játékával, amelyben Rékasi Károly játssza a főszerepet. Ezt követően kortárs darabot tűznek műsorra: Szálinger Balázs zalai szerző Becsvölgye című falusi krimijét Mihály Péter rendezi.
    
Áprilisban családi musicalt, Thomas Meehan, Charles Strouse és Martin Charnin Annie, a kis árva című művének színpadi adaptációját mutatja be a társulat. Májusban Moliere klasszikus darabjával, a Tartuffe című színművel zárják a 2023/24-es évadot.
    
A programismertetőn Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármestere elmondta: az energiaválság hatása nehéz helyzet elé állította az önkormányzatokat. Nagyon sok településen zártak be kulturális intézményeket, illetve színházakat.
    
"Zalaegerszeg úgy döntött, hogy nem ezt az utat járja" - fogalmazott a városvezető, hozzátéve, hogy a Hevesi Sándor Színház és a Griff Bábszínház továbbra is működik és várja a nézőket.
    
A teátrumok olyan tevékenyéget végeznek, amelyre a nehéz időszakban még nagyobb szükség van - hangsúlyozta a Balaicz Zoltán. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024