Musical bemutatóval indul a 2023/2024-es évad a József Attila Színházban!

2023.05.12 kovacsad

Musical bemutatóval indul a 2023/2024-es évad a József Attila Színházban!

Öt bemutatót tervez a jövő évadban a József Attila Színház: elsőként a Vértestvérek című musicalt tűzi műsorra, majd az Equus, a Vízkereszt, vagy bánom is én, a Naftalin és a Sírpiknik című darabot is láthatja a közönség.

Nemcsák Károly igazgató a színház csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: évek óta szerződtetett társulata van a színháznak, ami erős kohéziót teremt a teátrumon belül. A következő évad rendezői és tervezői is visszatérő vendégek - tette hozzá.
   
Mint mondta, továbbra is fontos számukra a határon túli magyar színházakkal való kapcsolattartás, immár 13. éve látnak vendégül társulatokat. A vidéki színházaknak is lehetőséget biztosítanak budapesti vendégjátékra, és a József Attila Színház művészei is bemutatkoznak a vidéki közönségnek - fűzte hozzá.
   
Az idén a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal kötöttek együttműködést 5-5 előadásra. Három darabot - a Kartonpapa, a Nem félünk a farkastól és az I love you című produkciót - mutatja be a teátrum Budapesten, míg a József Attila Színház a Furcsa párt adja elő Székesfehérváron.
   
A jövő évad első premierje szeptember 30-án Willy Russell Vértestvérek című musicalje lesz Lengyel Ferenc rendezésében. A darab főbb szerepeiben Pikali Gerda, Chajnóczki Balázs, Lukács Dániel, Fekete Gábor és Horváth Csenge látható.
   
Lengyel Ferenc elmondta: a darab különlegessége, hogy ellentétben a szórakoztatást előtérbe helyező musicalekkel, ez a történet egy görög sorstragédiához hasonlít. A darabban ikertestvérek élete követhető nyomon a születésüktől: az alaphelyzet szerint a már hét gyereket nevelő, folyamatos megélhetési gondokkal küzdő édesanyához érkeznek az ikrek.
   
A rendező kiemelte: a darabot, amelyben egy krimiszál is megjelenik és a humort sem nélkülözi, élőzenével adják elő. A szereplőkre nagyszerű színészi feladatok várnak - hangsúlyozta, hozzátéve: a darab próbái már elkezdődtek, június 8-ra előbemutatót terveznek.
   
Augusztus 21-én lesz az évadnyitó, ekkor kezdődnek el Peter Shaffer Equus című drámájának próbái, amely második premierként október 6-tól látható Hargitai Iván rendezésében, Fila Balázzsal és Fekete Gáborral a főbb szerepekben.
   
A rendező kiemelte, hogy egy botrányos darabról van szó, amely körül már a bemutatásakor nagy viták voltak, mert egy bonyolult pszichológiai történetet mesél el.
   
Kitért arra, hogy az előadáshoz izgalmas teret alakítanak ki, a teljes nagyszínpadot és a nézőteret is használják, a közönség a színpadon foglal majd helyet.
   
A harmadik premier a Vízkereszt, vagy bánom is én című Shakespeare-vígjáték, amelyet Nádasdy Ádám fordításában, Kiss Csaba rendezésében tűznek műsorra december 9-én.
   
Kiss Csaba emlékeztetett arra, hogy a Vízkereszt a Szentivánéji álommal együtt Shakespeare két leggyakrabban játszott vígjátéka, amelyekben fantasztikus szerepek és helyzetek vannak. A darab az életszeretetről, a színházszeretetről és arról a hihetetlen tudásról szól, amit William Shakespeare az emberről felhalmozott magában - mutatott rá.
   
Kiemelte: dinamikus, színes produkciót szeretnének létrehozni, a színpadon élőzene lesz, a színészek is zenélni fognak.
   
A darab főbb szerepeit Kónya Merlin Renáta, Lábodi Ádám, Pikali Gerda, Fila Balázs, Horváth Sebestyén Sándor, Zöld Csaba, Szabó Gabi, Chajnóczki Balázs és Fekete Gábor alakítják.
   
Nemcsák Károly az évad második feléről elmondta, 2024. február 17-én tűzik műsorra Heltai Jenő Naftalin című bohózatát, amelyet szintén Hargitai Iván rendez. Ivan Menchell Sírpiknik című komédiájának premierjét pedig március 9-én tartják, a darabot Guelmino Sándor állítja színpadra. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024