Megérkeztek a szegedi Rebecca díszlettervei!

2024.02.09 kovacsad

Megérkeztek a szegedi Rebecca díszlettervei!

Megérkeztek a szegedi Rebecca díszlettervei!

A musicalek szerelmeseit ismét egy új bemutatóval lepi meg a Szegedi Szabadtéri Játékok. A Fesztivál önálló produkciójában, Béres Attila rendezésében 2024. július 26-án debütál majd a RebeccaSylvester Lévay és Michael Kunze Daphne du Maurier kultuszregényén alapuló, népszerű musicalje.

Első alkalommal kerül színre a szabad ég alatt a nagyívű gótikus-szerelmi történet, amelynek főszerepeiben elismert, a Szabadtéri Játékok közönsége számára is kedves színművészek lépnek színpadra. A kezdetben naiv, félszeg főhősnő, "Én" szerepében Gubik Petrát láthatják a nézők, az őt meghódító, sötét titkot rejtegető angol lordot, Maxim de Wintert pedig Dolhai Attila alakítja. A Manderley-ház megszállott házvezetőnője, Mrs. Danvers és Maxim jólelkű leánytestvére, Beatrice szerepeit Janza Kata és Gallusz Nikolett formálja majd meg váltott szereposztásban a Dóm tér színpadán.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A készülő produkció díszletét Horesnyi Balázs tervezi. A Jászai Mari-díjas, érdemes művész korábban olyan, egyedülálló vizualitású produkciókért felelt hazánk legnagyobb színpadán, mint a 2010-es Carmen, a 2011-es Valahol Európában, vagy a Shakespeare-fejes előadásként ismertté vált 2017-es Vízkereszt, vagy amit akartok. Tervei alapján viszonylag egyszerű felépítésű, de újszerű megoldásokkal mozgalmassá tett díszlet idézi majd meg a gótikus horror elemeivel is meghintett, szerelmi történetbe ágyazott pszichothriller cselekményét, amelyben jelentős szerep jut egyes, szimbolikus erővel bíró helyszíneknek.

 

Így a titkokkal teli, rideg Manderley központi jelképeként egy hatalmas, ódon lépcsősor szolgál majd az előadás során, amely méretének, részletgazdag és többfunkciós kialakításának köszönhetően a kastély csaknem minden zugát eléri, kontinuitást teremt a kisebb-nagyobb terek között, és megdöbbentő módon teljesíti majd be végső funkcióját az előadás
lenyűgöző végkifejletében. A díszlettervező Maurits Cornelis Escher grafikáihoz hasonlította a
látványos díszletelemet, amelynek felső része valójában a semmibe vezet, képileg is utalva az
események mögött megbúvó láthatatlan, megfoghatatlan igazság jelenlétére.

Béres Attila rendező úgy fogalmazott, a Szabadtéri Játékokat jellemző grandiózusság erős vizuális gesztusok alkalmazására szólítja az alkotókat, míg a színpadra vitt történet krimiszerűsége, a valóság talaján nyugvó cselekménye egyfajta realizmust is megkövetel. A Dóm téren így a két háború közti úri világ valósághűen megjelenített színhelyei – az elegáns, art deco szálloda Monte Carlóban, a rejtély megfejtését hordozó tengerparti csónakház, az évszázados Manderley-ház egyszerre kongóan üres mégis fojtogató terei – korhű patinával, de a modern szem számára is izgalmas filmszerűséggel kelnek majd életre. A ködös Albion hangulatát és a cselekmény sötét mozzanatait hangsúlyozó világításterv megkomponálására ezúttal a rendező vállalkozott. A hitchcocki atmoszférát is felidéző képiség változó részleteinek, a belső tereket körülölelő, zord külvilágnak megteremtéséért Madarász „Madár” János visualtervező mintegy 200 négyzetméternyi LED-falakon megjelenő animációi, hátterei felelnek majd. A látványos végkifejlet létrejöttében pedig a pirotechnika is fontos szerephez jut.

Kézzelfoghatóság és illúzió, egy letűnt miliő hangulata és modern színpadi megoldások sokasága jellemzi majd a Szegedi Szabadtéri Játékok Rebeccáját. Az előadás jeles alkotócsapatának köszönhetően a kiváló színművészek, a Kunze-Lévay szerzőpáros nagyívű dallamai méltóképpen egyedülálló, nagyszabású színpadi környezetben várják majd a nézőket 2024 nyarán. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024