Májusban hallhatjuk Andrew Lloyd Webber legújabb munkáját!

2023.02.20 kovacsad

Májusban hallhatjuk Andrew Lloyd Webber legújabb munkáját!

Tizenkét új zenemű, köztük Andrew Lloyd Webber szerzeménye csendül fel a májusi londoni koronázási ünnepségén - közölte a Buckingham-palota vasárnap.

A brit uralkodót május 6-án, szombaton koronázzák meg a londoni Westminster-apátságban. A London közepén, a parlamenttel szemközt emelkedő apátság több mint 900 éve az angol-brit uralkodók hagyományos koronázótemploma. Itt koronázták meg 1953. június 2-án, trónra lépése után csaknem másfél évvel az akkor 27 esztendős II. Erzsébet királynőt, III. Károly néhai édesanyját is.
    
II. Erzsébetet életének 97., uralkodásának 71. évében, tavaly szeptember 8-án érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában. Halálának pillanata óta elsőszülött fia, Károly korábbi trónörökös a brit uralkodó. Az udvar vasárnapi tájékoztatása szerint a király személyesen adott megbízást a koronázási ceremóniáján felhangzó tizenkét zenemű megírására, és ő alakította ki az esemény zenei programját.
    
A Buckingham-palota szóvivője elmondta: az ünnepi alkalomra komponált alkotások között hat zenekari szerzemény, öt kórusmű és egy orgonadarab szerepel. A 74 esztendős, vagyis a királlyal egyidős Lord Andrew Lloyd Webber musicalszerző - akinek művei között olyan világsikerek szerepelnek, mint a Macskák vagy Az operaház fantomja - ezúttal koronázási himnuszt alkotott.
    
Az udvar tájékoztatása szerint az uralkodó által a koronázás zenei műsorának megalkotásával megbízott zeneszerzők listáján Andrew Lloyd Webber mellett szerepel Sarah Class, Nigel Hess, Paul Mealor, Tarik O'Regan, Roxanna Panufnik, Shirley J. Thompson, Judith Weir, Roderick Williams és Debbie Wiseman. Forrás: MTI

Andrew Lloyd Webber már Requiemet is komponált, amit idén Budapesten az Operettszínházban is hallhatunk majd. Részletek itt! 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024