Legendás Mátyás musical ősbemutató a 6színben - Jegyek és szereplők itt!

2023.05.13 kovacsad

Legendás Mátyás musical ősbemutató a 6színben - Jegyek és szereplők itt!

Cseh Dávid Péter, Végh Péter és Frankó Tünde főszereplésével érkezik a Legendás Mátyás musical a 6színbe! Jegyek és szereplők itt!

Ki ne ismerné a budai kutyavásár történetét? Vagy hogy hogyan lett az igazmondó juhászból burkus király és hogyan járt pórul Mátyás kapzsi szakácsa?

Mátyás király legendái népmeséink egy igazán különleges szegletét képviselik, és összességükből hibátlanul rajzolódik ki a furfangos, emberséges, szegényeken segíteni akaró, igazságtevő király alakja.

Ez a karakter nem csak csodálatos népmesei hőssé és ikonná emeli Mátyást, de szorosan kapcsolódik valós életútjához és történelmi, kultúrtörténeti szerepéhez is, mint reneszánsz kultúrát meghonosító, humanista, művelt uralkodónk, és nem mellesleg első szabadon választott királyunk. Mátyás trónra kerülését megelőző és körülvevő intrikák, rendhagyó megkoronázása és történelmi fontossága, miszerint legnagyobb hatalmú uralkodóink egyikévé vált életútját is alkalmassá teszik arra, hogy mondai környezetben feldolgozzuk.

Alakjának ez a kettőssége, az egymással rokon, de mégis a köztudatban élesen elkülönülő népmesei és történelmi Mátyás azok, amiknek egyesítésére előadásunkkal kísérletet teszünk, hogy a két alak egy emberben olvadhasson össze. Formailag visszanyúlunk a mesemondás gyökereihez, és a regősök, igricek és reneszánsz históriás énekesek történetmesélő hagyományaiból táplálkozva teremtjük meg előadásunk formavilágát.

Énekmondó mesélőink egy szerepfelvételes játék során idézik meg Mátyás királyt és családját: Szilágyi Erzsébetet, Hunyadi Jánost és Lászlót, Beatrix királynét, Szép Ilonát vagy éppen az igazmondó juhászt. Nemcsak elmeséljük a legendákat és Mátyás élettörténetét, hanem ahogy Mátyás is különböző szerepekbe bújt, históriás énekeseink is egyik alak bőréből a másikéba bújva elevenítik meg szemünk előtt az eseményeket. Hisszük, hogy meséinkben a Mátyás által képviselt értékek, mint a hűség, tisztesség, segítőkészség, önzetlenség és a furfang örökérvényű emberi értékek, amiket fontos időről-időre szóba hozni, történetbe és mesébe foglalni, nem csak gyermekeink számára. Az előadást kicsiknek és nagyoknak egyaránt szánják, bíznak benne, hogy az egész család számára élvezetes élménnyé válhat, mindenki találhat benne újdonságot, izgalmakat, és esetleg egy kis nosztalgiát is.

A Legendás Mátyás musical 2023. augusztus 17-től a 6színben kerül bemutatásra.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Szereplők:

Cseh Dávid Péter
Végh Péter
Frankó Tünde

Zeneszerző: Mester Dávid
Dalszövegíró: Cseh Dávid Péter
Író, dramaturg, a rendező munkatársa: Kerényi Tünde Sára
A dramaturg munkatársa: Orosz-Bogdán Noémi e.h.
Hangmérnök: Fazekas László
Világítástervező: Pintér Krisztina
Látványtervező: Rákay Tamás
Színpadra alkalmazó, rendező:Pányik Tamás
Kreatív producer: Kerényi Miklós Máté 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024