Júniusban lesz a jubileumi 10 éves Mamma Mia! musical előadás

2024.02.22 Kovács Gergely

Júniusban lesz a jubileumi 10 éves Mamma Mia! musical előadás

10. születésnapját ünnepli 2024. júniusában ünnepli a Madách Színház.

10 évvel ezelőtt, 2014 nyarán mutatta be a Madách Színház a Mamma Mia! című musicalt, amely azóta több mint 500-szor került már színre. Az előadást a Madách Színházon kívül az ország több nagyvárosának sportcsarnokában is láthatta a közönség. A Szegedi Szabadtéri Játékokon, a Játékok történetében egyedülállóan, 5 évadban, összesen 21 teltházas előadáson aratott sikert a produkciónk.

A Madách Színház és Szirtes Tamás rendező a világon először kapott lehetőséget a jogtulajdonostól, hogy non-replica változatban vigye színre a világhírű ABBA-musicalt. A bemutató 2014 nyarán Szegeden, majd szeptemberében a Madách Színházban volt.

A Mamma Mia! musical az ABBA svéd pop/dance együttes slágereire íródott. A darab Judy Craymer producer ötlete volt, aki a Sakk c. musical 1983-as londoni bemutatóján dolgozott együtt a szerzőkkel, Björn Ulvaeus-szal és Benny Andersson-nal. A „The Winner takes it all" című dalról jutott eszébe Judy Craymernek, hogy az ABBA-dalokból színpadi mű is készülhetne. Judy Craymer 1997-ben bízta meg Catherine Johnsont, hogy írja meg a darabot. A Mamma Mia! ősbemutatója 1999. április 6-án volt a londoni Prince Edward Theatre-ben, és azóta is folyamatosan műsoron van a londoni West Enden.

A budapesti előadásokra ide kattintva vásárolhatsz jegyeket! 

10. születésnapját ünnepli 2024. június 3-án este a Mamma Mia! musical Madách színházi előadása! A jubileumi estén a tervek szerint ott lesznek mindazok, akik az elmúlt 10 évben részesei voltak a sikernek. A jegyeket február 23-án nyitják meg a jubileumra.

• Megható üzenettel búcsúzik a nézőktől a Mamma Mia! főszereplője
• Super Troupers Musical Show Egyházi Gézával és Sári Évivel - Jegyek itt!
• Így szól Hauser Macskák musical feldolgozása - VIDEÓ itt!
• Jöhet a Mamma Mia 3? 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024