Janza Kata és Szinetár Dóra is mesél a "szabadtéri" élményeiről! Videó itt!

2023.02.19 Kovács Gergely

Janza Kata és Szinetár Dóra is mesél a

Dokumentumfilmben idézik fel élményeiket a a Szegedi Szabadtéri Játékok kapcsán. Az ismert művészek közt, rendező, színész, díszlet tervező és igazgató is megszólal. A dokumentumfilm a 90 éves Szegedi Szabadtéri Játékokról készült még 2021-ben. A filmben archív felvételeket is láthatunk az előadásokról.

A Szegedi Szabadtéri Játékok Magyarország legnagyobb befogadóképességű szabadtéri színháza, Közép-Európa egyik legmeghatározóbb nyári színházi fesztiválja. Egyedülálló műfaji sokszínűséggel bír az európai színházi fesztiválok körében is, műsor kínálatában az opera, a musical, a próza és a szimfonikus zene rajongói is megtalálhatják kedvenceiket.

A Játékok ötletét először 1926-ban Juhász Gyula, a szegedi költő vetette fel, mely gondolatot a kulturális és politikai élet számos jeles képviselője támogatta. A „főpróba” a szegedi Fogadalmi Templom felszentelésére rendezett ünnepségsorozat volt, 1930 őszén.

Az első musical 80-as években mutatták be Szegeden. Szakcsi Lakatos Béla Piros karaván című művét 1984-ben a magyar rockopera, az István, a király, 1986-ban pedig a világhírű Jézus Krisztus Szupersztár, vagy az 1987-es A nyomorultak követtel. Innentől kezdve sok világhírű musical ősbemutatójának helyszíne lett a Dóm tér. 

A Szegedi Szabadtéri évfordulójára készített 70 perces dokumentumfilmet, amit most megnézhetünk online is. 

A filmben megszólal például Molnár Piroska, Szinetár Dóra, Janza Kata, Alföldi Róbert és még sokan mások. Érdemes megnézni, hiszen sok érdekeséget mesélnek a művészek. 

2023-ban is érdemes ellátogatni Szegedre, hiszen egy "Geszti" musical ősbemutató részesei is lehetünk majd. Az Elisabeth musical, a Chicago musical mellett látható lesz még számtalan előadás. Jegyek és előadások ide kattintva!
Videó:


Az idei műsorról és sok másról is olvashatsz: 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2023