István, a király 2023-ban a Magyar Állami Operaházban - Jegyvásárlás itt!

2022.07.01 kovacsad

István, a király 2023-ban a Magyar Állami Operaházban - Jegyvásárlás itt!

Megújult szereposztásban lesz látható az István, a király az Operaházban.

A magyar rockopera- és musicaltermés messze legsikeresebb darabja, az István, a király a kezdetektől, az eredeti lemezkiadás óta nemcsak szimfonikus jegyekkel rendelkezett, de áthatotta a klasszikus operákra jellemző vokális, zártszámos gondolkodás, a nagyszabású tablók jelenléte és a rockmuzsikát egyetemes távlatokba emelő hangszerelés is. A magyar história egyik alaptörténetét Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámáján keresztül megközelítő Szörényi Levente-mű verseit a régi szerzőtárs, Bródy János írta.

A Magyar Állami Operaház a művet operai hangszereléssel, operaénekesek előadásában vitte színre. Gyöngyösi Levente zeneszerző tisztán szimfonikus partitúrája révén és a produkcióban részt vevő operaénekesek által a mű teljességgel megszabadul a kihangosítás szükségletétől, és a legnagyobb magyar színházi tér, az Operaház atmoszférájában újabb értékei tűnnek fel Szinetár Miklós, a magyar operaélet nagy mestere színrevitelében.

Az előadás ebben a verzióban az Erkel Színházban debütált, az Operaházban pedig megújult szereposztásban lesz látható 2023 tavaszától.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024