Musicalinfo.hu - Musicalek - Szép nyári nap NEOTON musical
 • Szép nyári nap NEOTON musical

  Igazi bulira készülnek a musical szereplői, akik a hetvenes évek egy forró júliusi napján "önkéntesen" utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba.

  honlap:
  bemutató:
  2009. július 15
  cím:
  Szép nyári nap NEOTON musical
  szövegíró:
  Böhm György - Korcsmáros György - S. Nagy István - Pásztor László - Jakab György - Hatvani Emese
  zeneszerző:
  Pásztor László-Jakab György-Hatvani Emese
  Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig, Vándorének. Ugye mindenkinek ismerősek ezek a slágerek? A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek sikerzenekara, a Neoton dalairól van szó, melyek nagyszerű alapul szolgálnak a Budapesti Operettszínház és a Pentaton közös nyári premierjéhez: Szép nyári nap - a Neoton musical 2009. július 15-étől a Pesti Broadway-n!

  Igazi bulira készülnek a musical szereplői, akik a hetvenes évek egy forró júliusi napján "önkéntesen" utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba. Persze, korán kelnek, sőt még reggeli torna is van, meg munka a paradicsom-feldolgozóban, de leginkább szórakozni akarnak, táncolni-énekelni, egymást ugratni, s megtalálni a szerelmet… A tábor vezetője, a helyi MGTSZ melléküzemágának vezetője, Tóth Antal, s helyettese, Panni néni, az orosztanárnő, éberen figyeli őket. Utóbbi nehéz helyzetbe kerül, mert lánya beleszeret a frissen érettségizett, szociológusnak készülő Varga Péterbe, akinek édesapja '56 után disszidált, s aki maga is renitens fiatalnak tűnik...

  Ám az építőtábor többi lakója drukkol a párnak, hisz' az összes pesti tinédzser egyet akar: egy emlékezetes nyarat! Összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak a máig népszerű Neoton slágerekre. A Szép nyári nap, húsz évvel a rendszerváltás után, közelmúltunkban nosztalgiázik, s mindemellett egy igazi forró retrobuli!

  A Neoton dalai máig slágerek, nem csoda hát, hogy felmerült, dalaik egy zenés teátrumban keljenek új életre. Az együttes tagjainak is azonnal megtetszett az ötlet, hogy készüljön musical Pásztor László-Jakab György-Hatvani Emese slágereiből. A történetet Böhm György és Korcsmáros György írta, a dramaturg és a művészeti vezető: KERO®, a koreográfus a friss Harangozó-díjas Duda Éva, a rendező az Abigél sikerét is jegyző fiatal Somogyi Szilárd.

  A Budapesti Operettszínház és a Pentaton közös produkciója

  Jogtulajdonos-társproducer: Pentaton - Lőrinczy György

  Szereposztás:
  Péter
  Szabó Dávid

  Juli
  Vágó Zsuzsi

  Margó, Juli barátnője
  Peller Anna

  Ria, az osztály bombázója
  Vágó Bernadett

  Sanya, Ria szerelme
  Szerényi László

  Öcsi
  Kerényi Miklós Máté

  Panni néni
  Szulák Andrea
  Náray Erika

  Tóth Antal, TSZ melléküzemág.vezetp
  Faragó András

  Rózsika, a tábor szakácsnője
  Náray Erika
  Sz. Nagy Ildikó

  Kovács, Panni néni elvált férje
  Csonka András
  Dézsy Szabó Gábor

  A Pesti Művésznő
  Csepregi Éva
  Csengeri Ottília


  Forrás: www.operett.hu

  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: