Musicalinfo.hu - Musicalek - High School Musical
 • High School Musical

  Troy-t, a gimnázium egyik legnépszerubb srácát, a suli kosárcsapatának kapitányát a szilveszteri bulin Gabriellával hozza össze a sors egy közös karaoke-dal erejéig.....

  honlap:
  bemutató:
  cím:
  High School Musical
  szövegíró:
  Peter Barsocchini
  zeneszerző:
  David Lawrence
  Szereplők:
  Zac Efron (Troy Bolton)
  Vanessa Anne Hudgens (Gabriella Montez)
  Ashley Tisdale (Sharpay Evans)
  Lucas Grabeel (Ryan Evans)
  Corbin Bleu (Chad Danforth)

  A történet:
  Troy-t, a gimnázium egyik legnépszerubb srácát, a suli kosárcsapatának kapitányát a szilveszteri bulin Gabriellával hozza össze a sors egy közös karaoke-dal erejéig. Különös pillanat ez, ugyanis Gabriellát általában egy fiú sem veszi észre: o a tipikus szürke egér, aki legfeljebb arra jó, hogy megírja mások helyett a matek-leckét. Amikor a szünet után kiderül, hogy az éppen sulit váltó Gabriella is ugyanabba a gimnáziumba jár ezentúl, ahová Troy, a két fiatal boldogan eleveníti fel a nagyszeru duett emlékét, és úgy döntenek, hogy mindketten jelentkeznek az iskolai színjátszó kör musical eloadásának két foszerepére. A suli nagymenojének és szürke egerének különös barátságát azonban nem mindenki nézi jó szemmel. Sharpay, a jégtánckirályno és önjelölt színházi istenno például minden követ megmozgat, hogy megnehezítse Gabriella életét. Gabriella és Troy kapcsolata egyre jobban mélyül és Sharpey mindnt megtesz, hogy o nyerje meg az idei Musical válogatást. Troy és Gabriella barátai is úgy gondolják, hogy széjjel kell választani Troyt és Gabit. Sikerül is nekik egy csalafintasággal: Troyt ráveszik, hogy olyat mondjon ami nem igaz és szegény Gabriella a szivére veszi: végül belátják, hogy rosszul cselekedtek és kibékítik a szerelmespárt :) Mostmár teljes gozerovel készülnek az eloadásra. Gabriella részt vesz az iskolai tíz próba versenyen Troy pedig kosármeccsen van éppen, amikor lesz a meghalgatás: de ez sem probléma, összefogással mindenki meg tudja hallgatni a dalukat: nagyon jól sikerül, végül Gabrielláék és Troyék is nyernek a versenyben. A film egy musicalel végzodik: mindenki táncol és énekel! :)

  Érdekességek:

  A HSM a disney Channel legnézettebb filmje, ami azt jelenti, hogy a premierkor 7,7 millióan nézték.

  A Sing Along verziót (Énekeld velük) egy nappal a TV premier után vetítették, ami abban különbözött az eredetitol, hogy a dalszövegeket feltuntették a képernyo alján (mint a karaoke-ban).

  Kb. 1 hónappal, 2 héttel és 4 nappal késobb, március 10-én, volt egy "Dance Along" (Táncolj velük) vetítés is, amiben a színészek mutatták és tanították meg, a Get'cha Head In The Game és a We're All In This Together mozdulatait.

  A filmzenét 5 nap alatt vették fel.

  Zac Efron (Troy) énekhangját vegyítették, Andrew Seeley-ével, a film egyik zeneszerzojével, ai szintén jelentkezett Troy szerepére. a Get'cha Head In The Game-t o maga szerezte, és csak o énekel benne. Zac igazából csak az erkély-jelenetben és a breaking Free-ben énekel. Ez azért van, mert a Zac Efronnak bariton hangja van, a producerek pedig tenor hangot képzeltek el a karakternek.

  Charles Klapow, a film koreográfusa, volt az egyik kosaras-táncos.

  Ashley Tisdale (Sharpay) párhuzamosan dolgozott a HSM-en és a "Suite Life Of Zack & Cody" második szezonján. Amiben egyébként Zac Efron is szerepel egy részben, Vanessa Hudgens pedig többen is.

  A mobil csengohang, ami miatt az egész osztály bunetést kapott, a Start Of Something New dallama volt.

  Az egész film, kb. 2 hetet foglal magába, mert mikor az elso napon Sharpay megkérdi Troy-t, hogy mikor lesz a kosárlabda dönto, Troy azt feleli, hogy 2 hét múlva.

  A film elején Troy tuzíjátékot néz Gabriellával. Zac Efron karaktere a Mindig nyárban, Cameron szintén tuzijátékot nézett a lánnyal, aki tetszett neki.

  A megjelenés napján (2005. Május 23), több mint 400.00 db-ot adtak el a HSM DVD-bol.

  A filmet, Salt Lake City-ben, a Utah-i, Murry-ben forgatták, míg a sztori az Újj mexikói, Albuquerque-ben játszódik.

  Az összes dalt eloször felvették rendesen, majd a filmben bevágták oket, amire a szereplok rátátogtak. Az egyetlen kivétel, mikor Troy énekli Gaby erkélyén a Start Of Something New-t.

  Mikor Kelsi a dalok közben zongorázik, valójában nemis játszik.

  A High School Musical Dance Along-ban, a színészek megmutatták a Get'cha Head In The Game és a We're All In This Together koreográfiáját.

  Sharpay-nek szinte minden jelenetben másik táskája van.  Bakik a High School Musical 1-ben!

  Mikor Gabriella elmegy az Újévi buliba, nincs rajta kabát, de nála van egy könyv és egy kistáska. Mikor Gaby távozik, rajta van a kabát, nála van a táska, a könyv pedig felszívódott.

  A "Start Of Something New" közben, a mikrofon az állványról hirtelen Troy kezébe kerül egymás után többször . Ugyanez történt a "Breaking Free"-ben is.

  Mikor Troy a falnak támaszkodik az osztályteremnél, Jason kijön és mond neki valamit. Aztán Gabriella is odamegy és beszélgetni kezd Troy-al, majd utána Jason megint kijön a terembol...

  Néhány jelenet alatt, Troy azon mezének a száma, amire "East" van írva megváltozik 10-rol, 14-re a másik, "Wildcats" feliratú trikóján.

  Chad-nél is ez a helyzet,. csak nála a számok 8 és 15.

  Mikor Ryan és Sharpay beszélgetnek a drámaszakkörbe történo belépés "szabályairol", Ryan azon van, hogy igyon a kezében lévo tejes dobozból. A vágás után, a doboz már a szája közelében sincs.

  Az öltözoben, az edzo szendvicse egyszer a kezében egyszer pedig az asztalon van, és néha a kezében is cserélodik. A szendvics pedig egyszer kisebbnek, egyszer nagyobbnak látszik.

  Abbn a jelenetben, mikor Troy titokban rohan a meghallgatásra, eloször fekete, 3 csíkos tennis cipot visel. Mikor kinnt fut, már egy fehér cipo van rajta, és miután bement, megint a fekete cipot viseli.

  Az "All In This Together" közben két ember is visel 8-as számú mezt.

  Pont azelott, hogy Ryan elkezdi énekelni a részét az "All In This Together"-ben, Zac halkan mondja Vanessának, hogy szaladjon oda.

  Majdnem a film legvégén, mikor mindenki egy sorban áll, és Troy átkarolja Gabriellát, a kamerás srác, jelzi nekik, hogy forduljanak meg és kezdjenek kimenni. Troy biccent egyet és úgy néz Gabriellára, mintha azt mondaná "Ido van".

  Az osztályteremben, mikor Troy odaadja a telefonját, épp be akarja csukni, de a következo vágásnál már teljesen nyitva van. Aztán becsuja és odaadja Ms. DarbusnaK.

  A "Stick To The Status Quo" közben, a cselló-s srác váltakozva játszik igazi csellón, meg csak a levegoben imitálva azt, mintha játszana.

  Mikor Gabriellának lámpaláza lesz a színpadon, a "Breaking Free" elején, Troy melegítófelsojén fel van húzva a cipzár, de amint elkezd énekelni, hirtelen már nincs is becipzározva.

  Mikor Troy azt mondja "Én énekelek vele" (Gabriellával), Ms. Darbus a hang felé fordul, mielott Troy bármit is mondana.

  Mikor Gabriella és Sharpay a Kémia-matekteremben van, Gabriella kijavítja a tanárt, azzal, hogy "Az pí felett 16". Hogyha megnézed azt, hogy a tanár mit írt fel, akkor láthatod, hogy a szám egyszer pí felett 8, máskor pedig pí felett 32. -- Nos, ha közelrol megnézed a táblát, akkor látszik, hogy a táblán pí felett 32 és pí felett 8 is van, de a tanárno csak a pí felett 8-at javítja ki

  A történet a New Mexicó-i, Albuquerque-ban játszódik, rögtön Újév után. Albuquerque-ban a hegyeket az év ezen szakában mindig hó fedi. Ahogy láthattad, a filmben ez nem így volt...

  Mikor Gabriella és Troy találkoznak az ebédloben, Troy beszédje után, amiben azt mondja, hogy Gabriella semmit sem jelent a számára, szóval Gabriellánál van egy tálca, mikor leül, a tálcát lerakja az asztalra. A követlezo vágásnál a tálca hirtelen eltunt...

  Mikor Gabriella és Troy a "Breaking Free"-t akarja elkezdeni énekelni az egész suli elott, Gabriella "lefagy", és nem tudja elkezdeni a dalt. Troy megnyugtatja ot, a zene pedig újraindul. És Troy elkezd énekelni. Mivel eredetileg neki kelett kezdenie, nem számított, hogy Gabriella mer-e énekelni vagy sem.

  A kotta látszik a papíron és a táblán, miközben Troy és Gaby gyakorolnak. A "Breaking Free" teljesen más hangnemben van leírva, mint ahogyan éneklik...

  Mikor elküldi a kódot, amitol a tornaterem kijelzoje elromlik a nagy meccsen, rögtön utána Taylor be is csukja a laptopot, aztán a jön egy másik jelenet, mikor megint Taylor-t és a többi lányt mutatják, a laptop újra nyitva van, és megint lecsukja azt.

  A meghallgatáson, úgy tunik, mintha néhány részt ismételtek volna. Mint mikor Alan énekelt, akkor Ms. Darbus már be akarta fogni fülét, pontosan ugyanúgy, mint mikor Cyndra énekelte azokat ay magas hangokat. Mikor az eltévedt srác, balettozott és utána nekiment valaminek, Kelsi felkelt és úgy nézett a balettosra, mint mikor arra a fiúra és lányra, akik a földöng fetrengve, érdekes mozdulatok közepette énekeltek.

  A "Stick To The Status Quo" közben, mikor a stréberek énekelnek, az egyiknél van egy zöld alma, ami a következo vágásnál, átváltozik pirossá, utána pedig megint zöld lesz.
  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: