Musicalinfo.hu - Hullám musical a fasizmus és antiszemitizmus elleni világnapon!
 • Hullám musical a fasizmus és antiszemitizmus elleni világnapon!

  A JMPoint a Zsidó Közösségért Közhasznú Alapítvány bemutatja november 9-én, A fasizmus és antiszemitizmus elleni küzdelem világnapján A hullám című musicalt, melyet a Brit Nagykövetség támogat.

  A hullám musical Todd Strasser azonos című regénye felhasználásával írta Cs. Szerémy Andrea
  Todd Strasser regényét magyarra fordította: Láng András
  ZENE: Beszkid József
  HANGSZERELÉS: Beszkid József és Pásztor Ákos

  Egy átlagos amerikai gimnáziumi osztályban az egyik tanár, Ben Ross (Kovács Zsolt) szokatlan ötlettel áll elő az önkényuralom témájának feldolgozásakor: kísérletet szervez, hogy a diákok saját bőrükön tapasztalják meg a tekintélyelvű hatalomgyakorlást. Az osztály “A HULLÁM” néven mozgalommá szerveződik, és a diákok egyre szélsőségesebb módon azonosulnak az új rend szabályaival, rövidesen az egész iskola feletti hatalomátvételre készülnek. Mikor a manipulációja veszélyeire túl lassan ráébredő Ben Ross véget szeretne vetni a kísérletnek, az eseményeknek már nem lehet, olyan könnyen megálljt parancsolni... (Cs. Szerémy Andrea)

  A musicalt fiatalok játsszák és nekik is szól. Azt kívánja megmutatni, láthatóvá tenni, hogy a kirekesztés hogyan nyer teret a hétköznapokban, hogyan roncsolhatja a fiatalok személyiségét, milyen módon terjed, s mennyire nehéz megállítani. A darab aktualitása nem kérdés számunkra, hiszen a fiatalok körében ezek az eszmék újra népszerűbbek, mint valaha. Azt gondoljuk, ha erre maguk a fiatalok rádöbbennek, akkor ők maguk tudnak megálljt parancsolni a gyűlöletnek.

  A hullám című musicalt a Fébé társulat adja elő november 9-én 19 órakor az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ Színháztermében.

  Szeretnénk, hogy a darab üzenete minél több emberhez eljusson, ezért ingyenes jegyeket bocsátunk (korlátozott, de magas) számban a nagyközönség számára. Elsősorban középiskolás fiatalokat várunk a színdarabra (emiatt iskolák jelentkezését is szívesen fogadjuk).

  Jegyek igénylése a hullam@jmpoint.hu e-mail címen lehetséges. (Kérjük megadni, hogy hány személy részére kíván jegyet kérni.) A visszaigazolás után küldjük a jegyeket PDF formátumban. Kérjük, hogy az előadás előtt ezt/ezeket az e-jegy(ek)et nyomtassa ki, és november 9-én hozza magával!

  Főbb információk:
  A hullám – facebook.com/hullammusical
  Időpont: 2011. november 9. 19h (A darab körülbelül 2 órás.)
  Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ Színházterme, 1131 Budapest, József Attila tér 4.
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2011.11.08.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: