Musicalinfo.hu - Musical bemutatót is tervez idén a Magyarországi Német Színház!
 • Musical bemutatót is tervez idén a Magyarországi Német Színház!

  Négy bemutató tervez idén a Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn - DBU), amelynek műsorán német nyelvterületen népszerű, de magyar színpadokon kevéssé ismert darabok szerepelnek.

  Az évad első bemutatója augusztus 31-én, szerdán Christian Gundlach családi musicalje, az Óz, a nagy varázsló lesz Stefan Iordanescu rendezésében; a társulat júniusban már tervezett ízelítőt a zenés darabból, ami akkor betegség miatt elmaradt.

  A német szerző Lyman Frank Baum művét 2001-ben dolgozta fel. Mint Frank Ildikó, a színház igazgatója az MTI-nek mondta, Magyarországon még nem vitték színre. Az ismert amerikai musicalhez képest újszerű dramaturgia és szemlélet jellemzi a darabot, amiről a társulatvezető annyit árult el: a madárijesztő hippi, az oroszlán "kisiklott" erőember, a díszletek pedig vetített háttérrel egészülnek ki.

  Október 3-án mutatja be a DBU a salzburgi Theater (Off)ensive társulatával közös produkcióban az osztrák Ernst Pichler Raoul Wallenbergről szóló, Wallenberg, avagy végjáték a Lubjankában című darabját, amelynek ősbemutatója 2009-ben pénzhiány miatt nem valósult meg. Ezúttal egy osztrák magánalapítvány támogatásával viszik színre, rendezője Alex Linze, a salzburgi társulat vezetője lesz.

  A Theater (Off)ensive önálló előadását is láthatja a szekszárdi közönség, az osztrák színház az angolszász színpadokon népszerű, Susan Hill novelláján alapuló, Nő feketében című krimikomédiát szeptember 21-én adja elő.

  A DBU két további bemutatója egy szintén kortárs német szerző, Jule Ronstedt Dél-tengeri pince című ifjúsági musicalje, valamint Georg Büchner Leonce és Léna című darabjának háromszereplős változata lesz. Továbbra is színen marad A csúnya és A nő a múltból című darab.

  Frank Ildikó beszámolt arról is, hogy a nyáron távozott a társulattól Pitz Melinda és a 2011-es Rivalda fesztiválon a legjobb női mellékszereplőnek választott Lena Stamm. Két frissen végzett színész érkezik Berlinből: Juliane Baldy az Óz, a nagy varázsló, Alica Weirauch a Büchner-darabban mutatkozik be.

  A színházban a korábbi években is mutattak be musicalt. Sőt idén műsoron marad az Apácák musical is. Az új darabok közül, az Óz, a nagy varázsló már túl van a premieren, hiszen augusztus 31-én mutatták be.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS

  Kapcsolódó hírek:
  Sister Act musical váltja a Vámpírok bálját 2011 szeptemberében!  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2011.09.03.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: