Így készült Az Operaház fantomja musical! VIDEÓ itt!

2022.11.12 Kovács Gergely

Így készült Az Operaház fantomja musical! VIDEÓ itt!

Archív felvételekkel emlékeztek meg a musical 900. előadásán a Madách Színház Facebook oldalán. A különleges válogatás mindenkinek mosolyt csal az arcára. A darab londoni ősbemutatója 1986-ban volt, a közönség óriási sikerként értékelte, ezt bizonyítja az is, hogy mára a világ legtöbbet játszott musicalje lett, megelőzve a Macskákat és a Chicago-t.

A Madách Színház 2003. május 30-án mutatta be Andrew Lloyd Webber Az Operaház Fantomja című musicaljét, Szirtes Tamás rendezésében. 17 évvel az ősbemutató után került a Fantom Magyarországra. A musical bemutatásának jogáért három színház versengett, végül a Madách Színház csapatát és Szirtes Tamás rendezőt érte a megtiszteltetés, hogy a világon először saját felfogásban, vagyis non-replica változatban mutassa be a világhírű darabot.

A 2003. májusi premier hatalmas sikert aratott, s ez a siker az elmúlt két évtizedben mit sem változott, az előadás iránti érdeklődés töretlen, művészeink estéről-estére teltházak előtt lépnek fel. A produkció a 900. előadásánál tart, jövőre pedig már a bemutató 20 éves jubileumát ünnepelhetjük.

Az Operaház Fantomját világszerte a musicaltörténet egyik legszebb és leglátványosabb produkciójaként tartják számon. 41 ország 183 városában mutatták be, 17 nyelvre fordították le és már több mint 145 millió néző látta.

A musical az elmúlt 36 évben több fontos szakmai elismerést kapott. Díjai között szerepel 3 Olivier-díj, 7 Tony-díj és 7 Drama Desk-díj. A filmhez írt új dal, a Learn to Be Lonely pedig Oscar-díj jelölést kapott.

Az Operaház Fantomja Madách színházi története, az elsőtől a 900. előadásig. Az archív felvételekért nagy-nagy köszönet az RTL-nek, a szerkesztői munkáért pedig Fehér Istvánnak!

Képek a jubileumi előadásról és az jubileumi partyról ide kattintva!

Videó:

További érdekességek az előadás kapcsán:

• Ők lesznek Az Operaház Fantomja musical ÚJ szereplői!
• Az Operaház Fantomja néhány szereplője utoljára látható! Itt a dátumok!
• Dubajban Az Operaház Fantomja promóciója is látványosság lett!
• Az Operaház Fantomja a román Operett- és Musicalszínházban! Videó itt! 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2022