Elkészült a Wicked musical magyar előzetese! Videó itt!

2024.02.21 Kovács Gergely

Elkészült a Wicked musical magyar előzetese! Videó itt!

A WICKED két évtizede az egyik legkedveltebb, legmegbízhatóbb színpadi musical, és most elkezdi régóta várt útját nagyszabású filmélményként a mozivásznon.

A WICKED az Óz boszorkányainak nem ismert története, melyben az Emmy-, Grammy- és Tony-díjas Cynthia Erivo (Harriet - Szabadság vagy halál, a broadway-i Bíborszín) alakítja Elphabát, a szokatlan zöld bőrszíne miatt félreértett fiatal nőt, akinek még fel kell fedeznie az igazi erejét, és a Grammy-díjas, sokszoros platinalemezes szupersztár Ariana Grande alakítja Glindát, a kiváltságokban és ambícióban dúskáló népszerű fiatal nőt, akinek még fel kell fedeznie az igazi szívét és lelkét.
 
Ők ketten a Shiz Egyetem diákjaiként találkoznak Óz csodaországában, és váratlan, de mély barátság szövődik köztük. Miután találkoznak Ózzal, a nagy varázslóval, a barátságuk válaszúthoz ér, és életük külön utakon folytatódik. Glinda rendíthetetlenül áhítozik a népszerűségre, ezért enged a hatalom csábításának, miközben Elphaba eltökélten hű akar maradni önmagához és a körülötte lévőkhöz, és ez váratlan és meglepő következményekkel jár a jövőjére nézve. Különleges kalandjaik során végül beteljesedik a sorsuk, belőlük lesz az északi jó boszorkány és a gonosz nyugati boszorkány Óz birodalmában. 
 
A szereplők közt van még az Oscar-díjas Michelle Yeoh; Jonathan Bailey (Bridgerton, Útitársak); a Tony-jelölt Ethan Slater (a broadway-i SpongyaBob Kockanadrág, Fosse/Verdon); Marissa Bode, akinek ez az első mozifilmje, és a popkulturális ikon Jeff Goldblum, mint a legendás Óz, a nagy varázsló.
 
A filmet az elismert filmes, Jon M. Chu (Kőgazdag ázsiaiak, In the Heights - New York peremén) rendezte, és a tervek szerint a film második része 2025 novemberében érkezik a mozikba.
 
A film producerei Marc Platt (Kaliforniai álom, A kis hableány), akinek a filmjei, tévéműsorai és színházi produkciói összesen 46 Oscar-, 58 Emmy- és 36 Tony-jelölést gyűjtöttek be; valamint a többszörös Tony-díjas David Stone (Kimberly Akimbo, Next to Normal), akivel Platt a WICKED nagysikerű színpadi változatát is készítette. A vezető producerek David Nicksay, Stephen Schwartz és Jared LeBoff.

Aki nem ismerné a musicalt, annak itt egy kis ízelítő:
 

  

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024