A tizenötödik című musical hanganyaga már elérhető a legnépszerűbb zenelejátszó platformokon!

2024.02.17 kovacsad

A tizenötödik című musical hanganyaga már elérhető a legnépszerűbb zenelejátszó platformokon!

A tizenötödik című musical hanganyaga már elérhető a legnépszerűbb zenelejátszó platformokon.

Március 14. és 23. között újra megelevenedik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc története a Madách Színházban. A tizenötödik című musical hanganyaga már elérhető a legnépszerűbb zenelejátszó platformokon.

A tizenötödik a III. Madách Musical Pályázat győztes műve, szerzői Derzsi György és Meskó Zsolt, a darabot Szirtes Tamás rendezésében mutatta be a Madách Színház 2022-ben a Nagyszínpadon. A premiert a nézők és a kritikusok egyöntetű elismerése övezte.

A darab az 1848-49-es forradalmat két idősíkon keresztül mutatja be, az egyik a kegyetlen megtorlás, az aradi vértanúk kivégzése, míg a másik a március 15-ig vezető, forradalom kirobbanását megelőző események. Főszereplője a nyelvújító Kazinczy Ferenc fia, Lajos, aki apja halála után is annak árnyékában él, hordozva súlyos örökségét, miközben a nézők szeme előtt válik bohém ifjúból a szabadásharc egyik hősévé. Bár csaták sorát nyeri meg, végül ő is rabságba kerül, az aradi várban Haynau fogja lesz, ítéletre vár. A tizenhárom vértanút már kivégezték. Mi lesz az ő sorsa?

Az előadásra hangolódást már most megkezdhetik a zenés színház rajongói: Derzsi György zeneszerző elkészítette a musical hangfelvételét a Színház stúdiójában, ráadásul a musicalt játszó minden szereposztás részvételével.

A felvétel már elérhető a legnépszerűbb zenelejátszó platformokon, ahol a hallgató azt is kiválaszthatja, melyik szerepet melyik művész előadásában szeretné meghallgatni. A Youtube albumokhoz kattints ide!
 
  

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024