Musicalinfo.hu - A mizantróp az Átrium Film-Színház színpadán tér vissza!Jegyek itt!
 • A mizantróp az Átrium Film-Színház színpadán tér vissza!Jegyek itt!

  Ahogy arról korábban már írtunk Szinetár Dóra, Szendi Szilvi és a Csillag születikben feltűnt Szabó Ádám is szerepet kapott az új zenés előadásban. A Quimby dalainak felhasználásával készült előadás most az Átrium Film-Színházban lesz látható, ahol újra láthatja a budapesti közönség. Az első "Átriumos" előadás 2013. január 24-én lesz.

  Online jegyvásárlás ide kattintva!

  A darabról:
  "Írhatnám persze, hogy a Spirit Színház fantasztikus szereposztással készül Molière remekművére. De ez kiderül a szereposztásból. Hogy Petri György klasszikussá vált fordítását használjuk, mely egyrészt fantasztikus és jól mondható, másrészt viszont páros rímes, hatodfeles jambusban van, ami azért mégsem annyira egyszerű... Pláne a mai színházi nyelvet ismerve. Írhatnék a díszletről, amely szimbolikusan a "lelkünk börtönéből" alakul át az "életünk körhintájává". Ami alapvetően vidám dolog, mégis remekül egyedül tudunk maradni benne. De ez egy plakáton vagy szórólapon elég faramuci és tudálékos.
  Írhatnék az elmagányosodásról, a vélt vagy valós sérelmeink okozta rossz döntésekről, a világgal szembeni megfelelni akarásunkról. Hogy elég gyakran nem vesszük észre azt a szűk mezsgyét, amikor a kompromisszumaink megalkuvásba csapnak át. Vagy arról, hogy sok ember között is lehetünk elképesztően magányosak. Hogy annyira félünk önnön tükrünktől, meg a belső csendtől, hogy mindenféle "zajokkal" bástyázzunk körül magunkat. De ezek leírva nagyon komor képet festenek.
  Én viszont egy olyan előadást szeretnék alkotótársaimmal létrehozni, amelyben ezeket a kérdéseket úgy járjuk körbe, hogy közben merünk röhögni magunkon. Hogy azért Quimby-zenék, mert nagyon passzolnak mindehhez, és azért élőben, mert utálom a "konzervet". Viszont néhány megjelent híradással ellentétben semmiféle Quimby-musical nem készül. Tehát plakátilag maradnék a "kihagyásos" szerkesztésnél.
  A szerző, a cím, a szereposztás, a zenék és a fenti pár sor, azt hiszem, többet mondanak el mindenről, mint ezek az információk." (Bori Tamás, rendező)

  Moliére: A mizantróp (Le Misanthrope)
  Fordította: Petri György
  A Quimby dalainak / Kiss Tibor szerzeményeinek felhasználásával.

  Szereposztás:
  Alceste: Makranczi Zalán
  Céliméne, Alceste szerelmese: Szinetár Dóra
  Philinte, Alceste barátja: Jászberényi Gábor
  Oronte, Céliméne szerelmese: Perjés János
  Arsinoé, Céliméne barátnője: Kolti Helga
  Éliante, Céliméne unokahúga: Szendi Szilvi
  Clitandre: Szabó J. Viktor
  Du Bois,Tiszt: Széplaky Géza
  Acaste; zenész (harmonika): Szabó Ádám
  Baszk; zenész (gitár): Kutik Rezső

  Videó:  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Call
  Dátum: 2012.12.23.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: