Musicalinfo.hu - West Side Story musical a Szegedi Szabadtéri Játékokon! Jegyek itt! • West Side Story musical a Szegedi Szabadtéri Játékokon! Jegyek itt!

  A hazai musicalélet ismert sztárjai és népszerű prózai színészek is főszerepet kaptak a Szabadtéri jövő évi musicaljében. Leonard Bernstein West Side Story-ja számtalan generációt meghódított már, a Dóm téri színpadon nyáron hat estén át láthatják a színház szerelmesei.

  Az 50-es években játszódó szívhezszóló szerelmi történet alapját Shakespeare Rómeó és Júliája ihlette, a mesebeli Verona helyett azonban a helyszín New York egyik negyede, a kultikus erkély-jelenetet pedig felváltja egy hátsóudvar tűzoltólétrája. A két rivális, különböző etnikai hátterű banda, a Jets és a Sharks harcát követhetjük végig, miközben Tony és a puerto rico-i Maria egymásba szeret.

  A West Side Story musical magyarországi bemutatójának 55. éves jubileuma lesz 2020-ban. 1965-ben ugyanis pont Szegeden volt a musical magyar premierje. A West Side Story 2021. augusztusától 6 alkalommal lesz látható a Szegedi szabadtéri Játékokon.

  A forró nyári Dóm téri estéket egy legendás musical, a West Side Story zárja 2021-ben. Leonard Bernstein klasszikus zenei motívumokkal és latin ritmusokkal teli világhírű műve különleges szerepet tölt be a Szabadtéri életében, hiszen 1965-ben ez volt a fesztivál első musicalbemutatója. Alföldi Róbert darabjában Ágoston Katalin és Kocsis Dénes esnek egymással tiltott szerelembe, de Stohl András és Medveczky Balázs is főszerepekben lesz látható. A Rómeó és Júlia-inspirálta szerelmi történet jövőre hat estén át - 2021. augusztus 13-án, 14-én, 15-én, valamint 20-án, 21-én, és 22-én- nyűgözi le a nézőket.

  Jegyárak és jegyvásárlás itt!

  A szegedi West Side Story szereposztása:
  Maria: Ágoston Kati
  Tony: Kocsis Dénes
  Anita: Nádasi Veronika
  Riff: Brasch Bence
  Bernardo (Sharks): Medveczky Balázs
  Schrank: Stohl András
  Doc: Bezerédi Zoltán
  Krupke: Borovics Tamás
  Glad Hand: Kárász Zénó

  A világhírű produkció ősbemutatója 1957-ben volt a Broadway-n, rögtön 6 Tony-díj-jelölést is bezsebelt, a musicalből készült filmadaptáció pedig 10 Oscart érdemelt. Érdekesség, hogy 2020-ban nemcsak a Szabadtérin, de a mozivásznon is megelevenedik a drámai fordulatokkal teli szerelmi történet, hiszen Steven Spielberg is feldolgozza.

  JÁTÉK!
  A nyertesek neve:
  Leányváriné Szadóczki Irén és Pap Piroska
  További játékok a JÁTÉK menüben.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2021.07.29.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: