Musicalinfo.hu - Városházi Esték 2014-es program
 • Városházi Esték 2014-es program

  Június 20-án indul a Csabai Nyár Békéscsabán. A Városházi Esték 2014-es programjának keretein belül számos musical produkció is színpadra kerül és sok ingyenes rendezvény is várja a békéscsabai közönséget.


  A Városházi Esték 2014-es programja:

  Június 20. Péntek 18.00

  Tóth Péter: ÁRGYÉLUS KIRÁLYFI - meseopera keresztmetszet
  Helyszín: a Városháza udvara
  Jegyár: 500 Ft

  Június 21. Szombat 19.00

  A Békéscsabai Jókai Színház évadzáró gálája – a Csabai nyár nyitó gálája
  Helyszín: a Városháza udvara

  Presser – Sztevanovity – Horváth: A PADLÁS című előadás, félig mese – félig musical 2 részben – a Bartók Kamaraszínház előadásában

  Jegyek itt!

  Ég és föld között itt áll a padlás, ahol kelet és nyugat összeér, ahol az elfelejtett mesehősök keresik a békés túlvilágra vezető utat, ahol a Rádiós fényévnyi távolságba küld rádióüzeneteket, ahol Süni keresi a szerelmet, ahol Mamóka szilvás gombócot főz, ahol Témüller ármánykodik, ahol a gengszter Barrabás elrejtőzik.

  A padlás negyedszázados sikerének a titka nem csupán Presser Gábor zenéjének és Sztevanovity Dusan dalszövegeinek köszönhető, hanem annak, hogy a félig mese- félig musical egyszerre szólítja meg a gyerek-és a felnőtt közönséget; ez a mű családi, közösségi darab. A padlás a csodáról szól, a színház pedig a csodák helye, az ég és a föld közötti mezsgye, ahol minden megtörténhet. Ezt a csodát csak azok láthatják, akik tiszta szívűek, mint a gyermekek.

  Június 22. vasárnap 20.45

  VERSEST – Kubik Anna Kossuth-és Jászai Mari-díjas színművész válogat kedvenc verseiből
  Ingyenes előadás - Helyszín: TeÁtrium

  Június 23. Hétfő 20.45

  KIÉ EZ AZ ORSZÁG? a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház társulatának előadásában.
  Jegyárak: egységesen 1000 Ft Jegyek itt!
  Helyszín: TeÁtrium

  Az előadás korunk most is aktuális problémájával, az asszimilációval és az azonosságtudattal foglalkozik. Egy erdélyi színésznő, Széplaky Vera sorsán keresztül próbál a kérdésekre választ adni. A nőt a román titkosrendőrség kitoloncolja Romániából, így esélye sincs magával vinni Magyarországra a kisfiát. Amikor viszont lehetősége van rá, azonnal a keresésére indul, de megdöbbenésére azzal szembesül, hogy a fia román lett.

  Június 24. Kedd 18.00 óra

  Szente Béla – Gulyás Levente: A KOLOZSVÁRI BÍRÓ - a Békéscsabai Jókai Színház előadása
  ingyenes előadás - Helyszín: Főtér

  Az álruhás Mátyás királyt befogják a város népével együtt fát hordani, fát vágni a kolozsvári bíró udvarára. Közben kap jó néhányat a bikacsekkel a hátára is. 3 db fára felírja a nevét, s mikor néhány nap múlva királyi ruhában, kísérettel megjelenik, elszámoltatja a bírót, aki kegyelemért esedezik. Az alkotó szerzőpáros – Szente Béla és Gulyás Levente - az ismert történetet meséli el Mátyás királyról és a kolozsvári bíróról, sok humorral, a reneszánsz kor zenéjét a mai hangzásokkal ötvöző, pergő ritmusú, kedves dalokkal. A történet érdekessége, hogy az igazságos Mátyás mellett megjeleníti Beatrix királyné alakját, szeretetteljes házastársi vetélkedést ajánl a bölcs király nejének az igazságosztás terén. Természetesen itt is csak "az igazság" és Mátyás győzhet.

  Június 25. Szerda 20.45

  Tematikus program: Filmvetítés
  A MUNKÁCSY ÉLETÚT - dokumentumfilm vendég: Káel Csaba rendező
  Ingyenes előadás - Helyszín: TeÁtrium

  Emlékévvel tiszteleg a 170 éve született festőóriás Munkácsy Mihály előtt Békéscsaba: az egész éven át tartó gazdag programsorozat keretében különböző programok várják az érdeklődőket.

  Június 26. Csütörtök 20.45

  ATHINA - a nagy szülinapi buli - Papadimitriu Athina születésnapi színházi turné
  Trokán Anna, Trokán Nóra szereplésével - Helyszín: a Városháza udvara

  Jegyek itt!
  2014-ben kerek születésnapot ünnepel Athina. Örömét szeretné országszerte, egész évben megosztani a közönséggel. A „Tengerről tengerre” színház, koncert - magyar, görög, spanyol, francia, olasz történeteket mesél el, prózában, versben, zenében és táncban.

  Az előadó Papadimitriu Athina, görög származású magyar színész-énekesnő. Magyarországon rendkívül elismert, számtalan főszerepben aratott sikert (Elektra, Júlia), de zenés színpadok és showműsorok állandó szereplője (Les Miserables – Mme. Thenardier, Jesus Christus Superstar - Maria Magdolna, The Man of la Mancha - Aldonza). Emellett vendégszerepelt Görögországban is és eljátszotta többek között Melina Mercouri szerepét, egy a róla írt darabban. A két részes műsor az egyes műveket szituációba ágyazva mutatja be, melyet erősít a tánc nyelve, többször párhuzamos síkon fut a mű prózában és táncban megelevenítve. Népszerű slágerek a Latin érintés és a Végtelen érintés című albumok dalai, de felcsendülnek eddig meg nem jelent számok is.

  Június 27-28. Péntek-szombat 20.45

  … TIED A VILÁG! - zenés társasjáték - Helyszín: a Városháza udvara

  Gondold azt, ó azt, hogy tied a világ. Az emblematikus dalszöveg nem így van, de akár így is lehetne. Egyszer négy fiú egy dugába dőlt lakásavató buli után hazakullogás helyett lelkesen énekelni kezdett. Ez sem így történt, de akár így is történhetett volna. Betoppant egy pizzafutár-lány, aki szintén ismerte az összes dalt. Így is lehetett volna. És úgy is, hogy a szomszéd egyáltalán nem találja hangosnak a zenét és nem csörtet föl fenyegetőzve.

  20 Illés dal hangzik el ezen az estén olyan művészek tolmácsolásában, mint Gubik Petra, Feke Pál, Serbán Attila és Vastag Tamás. Nagy Sándor pedig modernkori narrátorként próbál rávenni minket arra, hogy minél interaktívabban és minél lelkesebben vessük bele magunkat ebbe a remek társasjátékba.

  Jegyek itt!

  Június 29. Vasárnap 20.45

  VERSEST - Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, gitáros-énekes válogat kedvenc verseiből
  Ingyenes előadás - Helyszín: TeÁtrium

  Június 30. Hétfő 20.45

  VERSEST - SZERELMES MARQUEZ – Kara Tünde (Jászai Mari-díjas) és Czitor Attila, a Békéscsabai Jókai Színház színművészeinek előadásában - Ingyenes előadás - Helyszín: TeÁtrium

  Márquez gyönyörűen ír a szerelemről, és a szerelmen keresztül szinte mindenről. Mindezt oly költőiséggel teszi, hogy írásaiban nyoma sincs a pornográfiának, mégis árad belőle az erotika és a szerelem. Marquez szerelmi lírája színes költészet a szerelemről, a vágyról, a kitartásról, az elmúlásról. A Nobel-díjas író idén tavasszal hunyt el.

  Július 1. Kedd 18.00

  BÓBITA – FANTÁZIÁK - zenés – verses mese Weöres Sándor verseinek felhasználásával a Békéscsabai Jókai Színház előadása
  Helyszín: Főtér - ingyenes előadás

  Az előadás valóság vagy fantázia, fantázia vagy valóság, amelyben öt manó vezet minket egy izgalmas térben egy izgalmas kalandra. Egyikük eltűnt közülük. A többiek felkerekednek, hogy megtalálják, és visszaadják a szárnyát, a színét és a hangját. Útjukat járva maguk is sokat tanulnak egymásról és magukról. Hogy mi lesz a végkifejlet, és hogy ki segít még a tündérmanóinknak, az maradjon titok. Az előadás folyamán Weöres Sándor - gyermekek által már jól ismert - versei mellett elhangzanak "elveszett" költeményei is.

  " Attól, hogy valamit nem látsz, az még nem jelenti azt, hogy nem is létezik."

  Július 2. Szerda 20.45

  Szabó Attila: POCAKMESE – a Békéscsabai Napsugár Bábszínház előadása
  Helyszín: TeÁtrium
  Jegyárak: egységesen 800 Ft - Jegyek itt!

  A Pocakmese című előadás egy születéstörténet.

  Az ember gyereke sok mindent elfelejt, amire megszületik. Például, hogy odabent az anyapocakban, valahol az Óperenciás magzatóceán közepén nem is voltunk annyira magányosak. Volt ott barátság, csalódás, és rengeteg felfedezni való titok. Mesénk hőse orrát a pocakfalhoz szorítva nézi a kinti világ odapacsmagolt foltjait, és közben arról ábrándozik, milyen lesz majd megszületni…

  Július 3. Csütörtök 20.45

  Apáti Miklós: K UND K (KARÁDY KATONÁI) zenés vízíójáték a Békéscsabai Jókai Színház előadása
  Helyszín: a Városháza udvara
  Jegyek itt!

  Történelem, élettörténet és fikció hármasságára épül Apáti Miklós darabja. Az egykor ünnepelt színész-énekesnő élete és beteg teste roncsain vonszolódva próbálja felidézni azt, mi is történt vele, és mi nem történt, aminek megtörténnie kellett volna. Férfiak jelennek meg a múltjából, a szerelme-szeretője, a mindig elegáns, idősödve is sármos Ujszászy tábornok; a pitiáner, hazudozós Fenyves, Karády hajdani impresszáriója, a darab idejében ügynök; erőszakos felfedezője és kihasználója, Egyed Zoltán – aki valójában egy senki; valamint részeges, nemtörődöm apja, akinek a hiánya sodorta feltehetőleg a fiatal lányt a lélek sötét szakadékaiba és a siker vakító reflektorai közé. Az emlékfelidézés és -szembesülés közben felbúgnak Karády ma is jól ismert dalai, fülsiketítően felugatnak a második világháború ágyúi, felszűrődnek a múltból, a nyilasok és a kommunisták kínzókamráiból, a hörgések és sikoltások, feldereng a vágyott és gyűlölt egykori Magyarország emigrációban sem elhalványodó képe. Múlt és jelen, valóság és képzelet, emberi esendőség és mázától lefosztott legenda keveredik össze és bontakozik ki egymásból a színpadon, ahol nem csak egy embernek élete, de a méltósága megtartásának az esélye is a tét.

  Július 4. Péntek 20.45

  TALAMBA KONCERT – Spirit of Life
  Helyszín: a Városháza udvara

  Forróság, tűz és szenvedély! A világ legjobb ütőegyüttesei közé tartozó Artisjus-díjas Talamba egy igazi világzenei körutazásra csábít. A sokfajta, különleges, egzotikus ütőhangszer, a hegedű, a cimbalom, a nagybőgő és a harmonika szenvedélyes találkozásában a világ hangjai egyesülnek és alkotnak új, izgalmas, a világon egyedülálló hangzást. Elvarázsol Liszt brilliáns dallama, magával ragad a virtuóz Pacsirta, mozgásba hoz a forróvérű argentin Libertango, felpezsdítenek a tüzes bolgár futamok, a ritmus átjárja a testet-lelket. Magyar virtus – páratlan hangzásvilág…

  Jegyek itt!

  Július 5. Szombat 20.45

  Peter Quilter: MR. ÉS MRS. - komédia két színészre
  Pindroch Csaba – Verebes Linda előadásában - Helyszín: a Városháza udvara

  Egy házaspár, két színész, öt rendező, öt jelenet és öt divattervező egy fergeteges angol öt jelenetes komédiában! WENDY és JON újsághirdetés útján találkoznak: WENDY sajttal kedveskedik, JON tánccal…A meleg BARRIE szülinapján JANET, a titkárnője különleges ajándékkal készül…TOBY harmadszor kíséri oltárhoz húgát, ANGELÁT, közben megered a nyelvük és elered az eső…A válófélben lévő SHELLEY és BOBBY közös nyaralásukon nem fukarkodnak a jelzőkkel és a koktélokkal sem… WILLIAM és DIANA színészházaspár…

  Jegyek itt!

  Július 6. Vasárnap 20.45

  VERSEST – Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész válogat kedvenc verseiből.
  Ingyenes előadás - Helyszín: TeÁtrium

  Július 7. Hétfő 20.45

  MUSICALEST - Szomor György és Gubik Petra színművészek válogatnak kedvenc musicaljeikből
  Helyszín: TeÁtrium

  Jegyárak: egységesen: 1000,- Ft Jegyek itt!

  Július 8. Kedd 18.00 óra

  Huzella Péter: GARBONCIÁS PÉTER, A DALNOKVÁNDOR
  Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész meseelőadása
  Helyszín: Főtér - ingyenes előadás

  Huzella Péter előadásának címe a Zalán Tibor által kitalált „dalnokvándor”.Garbonciás Péter igazi garabonciásként csalja, csábítja magával a hallgatóságot dalról-dalra, versről-versre, kalandról kalandra. Az előadás dalai alkalmat adnak közös játékokra, éneklésre, igazi önfeledt szórakozásra.

  Július 9. Szerda 20.45

  Szarka Gyula: BOR ÉS LÁNYKA - Szarka Gyula Kossuth-díjas előadóművész, a Ghymes együttes alapítója és Szarvas József, a Nemzeti Színház Érdemes művészének zenés estje

  Helyszín: TeÁtrium - Jegyárak: egységesen: 1.500,- Ft Jegyek itt!

  "A klasszikus magyar irodalom remekbe szabott szellemes, provokatív és érzelemdús versei szólalnak meg zenében és prózában. Jókai szerint férfias dolog borverset írni, szerintem még nagyszerűbb ezeket elénekelni. A bor tehát nem csak egyszerűen ital, hanem irodalmat, közösséget teremt és tele van ZENÉVEL."

  Július 10. Csütörtök 20.45

  Juhász Márton EURO-AFRICAN PLAYGROUND
  Helyszín: a Városháza udvara

  Jegyek itt!

  Juhász Márton dobos azzal a céllal alkotta a Playground-ot – egyfajta zenei játszóteret – 2011-ben, hogy egy barátságos helyen zenészek és hallgatók közösen fedezzék fel a világ talán leglüktetőbb zenéit. Zenésztársaival – a hazai zenei élet keresett session zenészeivel – közösen hozzák az afrikai városok hangzását Európába, újraértelmezve azt egy új környezetben.
  Repertoárjukat több mint kétezer felvételből válogatták ki. A műsor földrajzilag óriási területet ölel át, Kongótól Nigérián, Beninen, Szenegálon át Maliig. A közönséget dús hangzású, ritmikus számok várják, melyek táncoláshoz is tökéletesek!

  Július 11. Péntek 20.45

  Márai Sándor: ESZTER HAGYATÉKA - érzéki megemlékezés, egy részben Huszárik Kata főszereplésével
  Helyszín: a Városháza udvara

  Jegyek itt!
  Eszter, egy középkorú nő, elszegényedett kisnemesi miliőben éli életét Nunuval, a családi rokonnal, és a ház barátaival, Tiborral és Endrével. E csipkerózsika-álmot alvó, titkokat féltve őrző mindennapokba, egy távirat tör be. Húsz év után visszatér Lajos, Eszter nagy szerelme, a férfi aki kirabolta őt, a hazug, aki őt szerette és mégis nővérét, Vilmát vette el feleségül. Lajos bájától és romboló erejétől Eszter körül mindenki fél, hiszen mindenkinek van veszteni valója…. de vajon miképpen fogadja Eszter a visszatérést? Meg tudott-e bocsátani vagy sem, s egyáltalán mi áll a hazaérkezés mögött?

  „Márai Sándor örökösének az engedélyét a Balla-Sztojkov Irodalmi Ügynökség Kft. és a Hofra Kft. közvetítette.”

  Július 12. Szombat 20.45

  Johann Strauss: A DENEVÉR – nagyoperett három felvonásban
  Helyszín: a Városháza udvara

  Jegyek itt!
  1870 táján járunk Bécsben. Adél, Eisensteinék szobalánya nagyon dühös, hogy az udvaron felcsendült szerenád nem neki, hanem asszonyának szól. Rosalinda, aki az énekesben felismeri Alfrédot, régi imádóját, az estére megbeszélt légyott miatt mégis kimenőt ad Adélnak, aki a herceg estélyére szeretne elmenni. Rosalinda férje ugyanis este kezdi meg börtönbüntetését, amelyet egy törvényszéki jegyző tettleges inzultálásáért kapott, s távozása után Alfréd szabadon feljöhet imádottjához.

  Július 13. Vasárnap 20.45

  Aziz Nesin: ÖLJ CSAK MEG, LELKEM! - Groteszk játék két részben
  Császár Angela, Harsányi Gábor, Hűvösvölgyi Ildikó szereplésével
  Helyszín: TeÁtrium

  Jegyárak: egységesen: 1.500,- Ft - Jegyek itt!

  Két egyedül élő idős asszony hétköznapjai egymás szomszédságában. Apró-cseprő gondjaik között sorozatgyilkosság hírét hallják a rádióban. A hírek szerint a gyilkos gázszerelőnek öltözve szedi női áldozatait, miután erőszakot követ el rajtuk. A hölgyek fantáziáját felcsigázza a hír. Csöngetnek egyikük lakásán és megjelenik egy magát házszerelőnek mondó figura. A bizarr helyzetben elkezdődik a még bizarrabb komédia...

  Július 14. Hétfő 20.45

  DALEST – DALOK A MÚLTBÓL

  Táncdalfesztiválok legendás dallamai Liszi Melinda és Nagy Róbert a Békéscsabai Jókai Színház színművészeinek előadásában

  Helyszín: TeÁtrium

  Jegyárak: egységesen: 1.000,- Ft - Jegyek itt!

  Július 15. Kedd 18.00

  A KAKASKA KRAJCÁRKÁI
  A Békéscsabai Napsugár Bábszínház előadása

  Helyszín: Főtér - ingyenes előadás

  A kakaska krajcárkái a román népmesék világába kalauzol bennünket, oly módon, hogy közben mindvégig otthon érezzük magunkat. Hogy miért? Mert a népmesék határokat átívelő, mélységes igazság-világába csöppentünk, ahol emberi természetünkre legvalódibb mivoltában ismerhetünk rá.

  Július 16. Szerda 20.45

  Jókai Mór: SZÍNÉSZKORDÉLY a Szekér Színház előadásában

  Jegyárak: egységesen: 1.000,- Ft Jegyek itt!

  A történet egy vándorszínház életéről szól: hogyan osztanak szerepet, éheznek, vitatkoznak, mulatnak, sírnak és örülnek a teátralisták XVIII. századi Magyarországon. Megelevenedik Kelemen László és Moór Anna szerelme, valamint találkozunk Kazinczyval, mint a színi társulat szerzőjével. Zenés darab, egy vándorszínész társulat viszontagságairól.

  Július 17. Csütörtök

  C. Rai: ZDRHNI OD SVOJEJ ŽENY (HÚZZ EL AZ ASSZONYTÓL)

  A nagylaki X társulat szlovák nyelvű előadása
  Helyszín: a Városháza udvara
  Jegyárak: egységesen: 500,- Ft

  A romániai szlovákok kultúrtörténetének szerves része a színházi élet, mely az alföldi létük alatt több mint 100 éve alatt folyamatosan jelen volt. A nagylaki X Színtársulat hazai és külföldi fellépései során folyamatosan bizonyítja, hogy a színjátszással nem csak mellékesen foglalkozik, hanem teljes elhivatottsággal. A társulat legújabb színdarabjában a “Húzz el az asszonytól” a csoport tagjai komikus szituáció eszközével próbálnak képet festeni a hétköznapi életről, a komplikált emberközi kapcsolatokról a közelmúlt komplex világába helyezve, világos üzenetet hordva a jelen kornak.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kontor
  Dátum: 2014.06.10.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: