Centrál Színház 2016/2017 évad bemutatói!

2016.05.28 Kovács Gergely

Centrál Színház 2016/2017 évad bemutatói!

A My Fair Lady című musical bemutatójával indul majd szeptember 30-án a Centrál Színház új évada. A főszerepeket Tompos Kátya és Alföldi Róbert játssza Puskás Tamás rendezésében - közölte a színház pénteken az MTI-vel.

A My Fair Lady című musical bemutatójával indul majd szeptember 30-án a Centrál Színház új évada. A főszerepeket Tompos Kátya és Alföldi Róbert játssza Puskás Tamás rendezésében - közölte a színház pénteken az MTI-vel.

Mint közleményükben írják, a jövő évadban műsorra tűzik Reginald Rose Tizenkét dühös ember című darabját is. A premiert 2017. január 6-án tartják, az előadást Puskás Tamás rendezésében mutatják be.

Tárgyalások folynak arról, hogy Mark Bell - aki a Ma este megbukunk című bohózatot rendezte - ismét dolgozna a társulattal, és a Londonban bemutatott The Comedy About A Bank Robbery című előadását állítaná színpadra a Centrál Színházban.

A Kisszínpadon Krizsó Szilvia havonta jelentkező talk-show-t indít és Simon Kornél rendezésében kerül színre a Forbidden Broadway című musicalparódia Tompos Kátya, Peller Anna, Szemenyei János és Zöld Csaba közreműködésével.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a színház saját erőből finanszírozza az előcsarnok teljes átépítését. A tervek szerint az 1968-ban Siklós Mária által átépített és megosztott teret Benson Marcell belsőépítészeti tervei alapján újranyitják, a színház előcsarnokát kettéosztó középső lépcsőt megszüntetik és jól hasznosítható teret alakítanak. Megújulnak a földszinti öltözők, a porta és a szervezés is.

A színház menedzsmentje még mindig érdekelt a színház privatizációjában, az önkormányzat pályázati kiírását várja - teszik hozzá.

A most záruló évadot értékelve felidézik, hogy - az előző szezonhoz hasonlóan - a 2015/16-os évadban is három bemutatót tartottak. Az idei évadban ugyanakkor 361 előadásuk volt, 31-el több, mint az előzőben. A színház látogatottsága 98,49 százalékos volt. A Centrál idei nézőszáma 12,45 százalékkal volt magasabb a tavalyinál, az előadásokra 117 111 fő vett jegyet. A jegybevétel - bruttó 459 millió forint - 20,79 százalékkal nőtt tavaly óta.

Mint írják, a 2015/16-os évad közönségdíjait Pokorny Lia és Rudolf Péter kapta. A színház tagjainak titkos szavazatai alapján az évad színésze Schmied Zoltán lett, ő kapta meg a Plomba Díjat, amelyet harmadik éve oszt ki a társulat az évad végén. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2023