Musicalinfo.hu - Szirtes Edina Mókus mégsem indul az Eurovíziós Dalfesztiválon!
 • Szirtes Edina Mókus mégsem indul az Eurovíziós Dalfesztiválon!

  Újabb, musicalből is ismert énekessel bővült az Eurovíziós Dalfesztivál versenyzőinek névsora. Az 56 csepp vér musical egyik főszereplője Hoffmann Mónika új dala került be a 30 dal közé, mivel Szirtes Edina Mókus mégsem kíván a versenyen részt venni a dalával - adta hírül a Class FM

  Hoffmann Mónikát nem csak a musical rajongók ismerik, hiszen pályafutása a Megasztár 3-ban kezdődött, ahol több fordulón keresztül is láthatták a nézők. Hoffmann Mónika nem most indul először az Eurovíziós dalfesztiválon, múlt évben például a Nem látlak többé című dallal indult.

  Az MTI hír Szirtes Edina Mókus visszalépéséről:
  Szirtes Edina Mókus visszalépésével így Hoffman Mónika előadásában a Hullócsillag című dal került az elődöntőbe; a zeneszerző Hoffman Mónika, Jonas Gladnikoff, Primoz Poglajen és Michael James Down, a szöveget Puskás Peti írta. (pontosítottuk az egyik zeneszerző nevét és a dal címét)


  Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

  PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Eurovíziós Dalfesztivál - Visszalépett Szirtes Edina Mókus

  Visszalépett Szirtes Edina Mókus az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének elődöntőjében való szerepléstől. Szirtes Edina Mókus azt mondta, az általa írt dalt nem végleges formában már előadta koncerten is.

  "Amikor megtudtam, hogy a Ha virág lennék című dalom bekerült a 30 legjobb közé, akkor kezdtem gyanakodni, nem lesz-e abból probléma, hogy ez egy korábbi zenei ötlet friss befejezése, amit nem végleges formában ugyan, de már előadtam koncerten. Felhívtam az Artisjus-t, majd egy zenei joggal foglalkozó ismerősömet, végül Rakonczai Viktor zsűritagot is, hogy tisztázzam, vétettem-e a szabályok ellen. Mindenki megerősítette a gyanúmat, ezért hivatalosan is visszalépek" - indokolta lépését Szirtes Edina Mókus az MTVA sajtóközleményében. Csütörtökön sajtótájékoztató keretében hirdették ki, melyik az a 30 pályamű, amelyik bekerült az MTVA A Dal című showműsorba, vagyis az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójának elődöntőjébe.

  "Tájékozatlan voltam, nem néztem utána a pályázati kiírásnak, holott abban elég világosan szerepel, hogy olyan műveket várnak, amelyek 2012 szeptembere előtt nem hangoztak el sehol. Igazából nem is hittem, hogy felfigyelnek a dalomra, a borítékra még rá is írtam: Az esélytelenek nyugalmával!" - emelte ki az előadóművész. Hozzátette: A Dal-t továbbra is nagyon jó lehetőségnek tartja, ő hibázott, és jövőre már tájékozottabban fog pályázni.

  A Dal öttagú zsűrije pontozással választotta ki a beérkezett pályaművek közül azt a harmincat, amelyik bekerült az elődöntőbe. A szabályrendszer szerint ha valamelyik dal kiesik, a következő legtöbb pontot kapó dal lép a helyére. Szirtes Edina Mókus visszalépésével így Hoffman Mónika előadásában a Hullócsillag című dal került az elődöntőbe; a zeneszerző Hoffman Mónika, Jonas Gladnikoff, Primoz Poglajen és Michael James Down, a szöveget Puskás Peti írta.

  A magyar válogatóverseny elődöntőit február 2-án, 9-én és 16-án rendezik, majd két középdöntőt követően március 2-án dől el, ki képviseli Magyarországot idén májusban a svédországi Malmőben az Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalválogatót az M1 élőben közvetíti.

  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kontor
  Dátum: 2013.01.11.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: