Musicalinfo.hu - Szinetár Dóra és Kerényi Miklós Máté az Unicef kampányában! VIDEÓ ITT!
 • Szinetár Dóra és Kerényi Miklós Máté az Unicef kampányában! VIDEÓ ITT!

  A "cyberbullying", vagyis az internetes zaklatás minden harmadik gyereket érint Magyarországon, de csupán minden tízedik gyermek kér segítséget. Az internetes zaklatás hosszútávú károkat okozhat a gyermekek személyiségfejlődésében, mert olyan mértékű agresszió érheti őket, amit nem tudnak kezelni – emelte ki Tari Annamária, pszichoterapeuta az UNICEF Magyarország pénteki sajtóbeszélgetésén. Az idén az UNICEF Magyar Bizottság 1 százalékos kampánya az internetes zaklatásra összpontosít.

  Az UNICEF Magyarország kutatása szerint a 10-18 éves gyerekek 88 százalékának van profilja valamilyen közösségi oldalon, és minden harmadik gyereket ért már valamilyen piszkálódás, szekálás, zaklatás az interneten – hangsúlyozta Dr. Tausz Katalin, az UNICEF Magyarország gyermekjogi igazgatója. Segítséget csupán minden tízedik bajba került gyermek kér Magyarországon, az ilyen helyzetbe került gyermekek fele pedig inkább megpróbálja megvédeni magát. Hivatalosan csak 13 éves kor fölött regisztrálhatnak a gyerekek a közösségi oldalakra, de az UNICEF felmérése szerint a 10-12 éves gyerekek több mint háromnegyedének van már profilja valamelyik oldalon.

  Életre kelt chatek – ez a 2017-es kampányunk elnevezése. Az UNICEF és az Ipsos közös, 25 országban végzett kutatásából kiderül, hogy a 18 évesek 80 százaléka szerint valós veszély az interneten a szexuális vagy más jellegű zaklatás, de 10-ből 9-en úgy gondolják, hogy tudnak védekezni ellene.

  Szinetár Dóra és Kerényi Miklós Máté is csatlakozott a kezdeményezéshez, amiben színészek olvasnak fel valós beszélgetéseket.

  Videó:
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2017.05.21.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: