Musicalinfo.hu - Rómeó és Júlia karanténban énekelte újra a musical egy dalát!
 • Rómeó és Júlia karanténban énekelte újra a musical egy dalát!

  2001. január 19-én indult hódító útjára a Rómeó és Júlia musical Párizsból. A francia előadás óriási siker lett, ahogyan a Les rois du monde című dal is, ami bejárta a világot. Franciaországban a dal még a musical premier előtt 2000-ben startolt el a rádiókban, ahol pillanatok alatt az első helyre került, ahol 17 héten át szerepelt. A dalt tartalmazó kis lemez 1.410.000 példányban kelt el.

  A musical nagyon hamar eljutott Magyarországra is. Párizs után 2002-ben Antwerpenben volt látható, illetve Londonban. A londoni előadás majdnem 4 hónapig volt műsoron a Piccadily Theatre színpadán. Ebben a színházban volt látható a Ghost, a Viva Forever (Spice Girls musical) és a Dirty Dancing musical is.
  Magyarország volt az 5. ország, ahol bemutatták a musicalt. A szerző szerint a legnagyobb siker a magyar előadás volt a francia után. A musical azóta is látható a színházban és még mindig óriási siker. A magyar bemutató 2004. január 23-án volt. A musical dalaival megjelent egy CD is 2004-ben. A Lehetsz király itthon is sláger lett. A musical is folyamatosan teltházzal ment, ahogy a színház minden más előadása.

  A Lehetsz királyból még paródia is készült az Irigy Hónaljmirigy jóvoltából.

  A musical 500. előadása 2012 novemberében volt, amire ellátogatott a francia előadás Rómeója is. Damien Sargue és Vágó Zsuzsi közösen énekelték el a Szívből szeretni című dalt. Ezt követően pedig ízelítőt kaphattak a nézők az Elfújta a szél musicalből, amit 2013-ban mutatott be a színház.

  2020-ban az Arénában lesz látható a musical magyar változata. Erről bővebben itt olvashatsz.

  2020-ban a francia előadás szereplői újra együtt énekelték a musical egyik legszebb dalát.
  Damien Sargue és Cécilia Cara a francia előadás első Rómeója és első Júliája. A dalt közel 20 évvel az első előadás után most újra együtt énekelték el.


  Íme a dal a premier idején:
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2020.05.13.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rocksuli
     
  Rocksuli
     
  Rocksuli
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: