Musicalinfo.hu - Elkészült a 10 éves a Rómeó és Júlia beszámoló videó! Videó itt!
 • Elkészült a 10 éves a Rómeó és Júlia beszámoló videó! Videó itt!

  A párizsi bemutató hatalmas sikerét követően a Budapesti Operettszínház 2004-ben mutatta be a musical magyarországi változatát KERO® rendezésében. Az előadás azonnal óriási siker lett. A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, s az operettszínházi előadást pedig már több mint 300 ezer ember látta.

  A musical CD-je 2006-ban platinalemez lett, illetve a Szegedi Szabadtéri Játékokon vendégszerepelt produkcióról a monumentális díszletek között, káprázatos jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, s színházunk sztárjaival DVD felvétel is készült.
  A Shakespeare színműve alapján készült mű története mindenki számára ismerős.

  Gérard Presgurvic, a zeneszerző és egyben szövegíró, így nyilatkozott az alkotásról: "A Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság. Mindezen túl arra törekszem, hogy a Rómeó és Júlia ürügyén sok-sok új és aktuális érzést fedezzek fel magamban."

  2004. január 23-án volt a budapesti premier és a musical jelenleg is telt házak előtt fut a Pesti Broadway-n. Az előadást több tízezer néző látta már, szerepelt a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán, a Pécsi Expo Centerben, valamint a Debreceni Főnix Csarnokban, ahol idén február 22-én ismét megtekinthető lesz majd.

  Az előadásról készült videó összefoglaló:

  Forrás: Budapesti Operettszínház

  Tudd meg mit gondoltak 10 éve a darabról a szereplők és a stáb!  Képek a jubileumi előadásról:

  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2014.01.30.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: