Musicalinfo.hu - 10 éves a Rómeó és Júlia musical magyar előadása!
 • 10 éves a Rómeó és Júlia musical magyar előadása!

  2001. január 19-én indult hódító útjára a Rómeó és Júlia musical Párizsból. A francia előadás óriási siker lett, ahogyan a Les rois du monde című dal is, ami bejárta a világot. Franciaországban a dal még a musical premier előtt 2000-ben startolt el a rádiókban, ahol pillanatok alatt az első helyre került, ahol 17 héten át szerepelt. A dalt tartalmazó kis lemez 1.410.000 példányban kelt el.

  A dalból videó is készült, ami szintén nagy siker volt.


  A musical nagyon hamar eljutott Magyarországra is. Párizs után 2002-ben Antwerpenben volt látható, illetve Londonban. A londoni előadás majdnem 4 hónapig volt műsoron a Piccadily Theatre színpadán. Ebben a színházban volt látható a Ghost, a Viva Forever (Spice Girls musical) és a Dirty Dancing musical is.

  Magyarország volt az 5. ország, ahol bemutatták a musicalt. A szerző szerint a legnagyobb siker a magyar előadás volt a francia után. A musical azóta is látható a színházban és még mindig óriási siker. A magyar bemutató 2004. január 23-án volt. A musical dalaival megjelent egy CD is 2004-ben. A Lehetsz király itthon is sláger lett. A musical is folyamatosan teltházzal ment, ahogy a színház minden más előadása.

  A Lehetsz királyból még paródia is készült az Irigy Hónaljmirigy jóvoltából.


  Ahogyan számtalan feldolgozás is készült belőle. Rengeteg lemezen felcsendül egy dal a musicalből. Az egyik legérdekesebb feldolgozás talán Magic Of Music feldolgozása, ami megosztotta a musical rajongókat.


  A Lehetsz király francia, magyar, spanyol, orosz, német, koreai, japán és román változatából készített egy válogatást egy lelkes musical kedvelő.


  A francia előadásból DVD is készült, ami szintén óriási siker volt. Azonban a magyar rajongóknak a színház egy meglepetéssel készült. A Szegedi Szabadtéri Játékok 2005-ben tűzte műsorára a musicalt, ahol az előadásról DVD felvétel is készült. Ekkor még csak 1 éve futott a darab itthon. A DVD is hamar az eladási listák élére került.

  A musical 500. előadása 2012 novemberében volt, amire ellátogatott a francia előadás Rómeója is. Damien Sargue és Vágó Zsuzsi közösen énekelték el a Szívből szeretni című dalt. Ezt követően pedig ízelítőt kaphattak a nézők az Elfújta a szél musicalből, amit 2013-ban mutatott be a színház.  A musical a magyar bemutatója után Belgiumban, Oroszországban, Ausztriában, Ázsiában (turné), Mexikóban, Romániában, Japánban, és végül Olaszországban állították színpadra a darabot.

  Az ázsiai turnét követően új szereplőkkel, új dalokkal és egy új rendezői koncepcióval újra látható volt a musical Párizsban. Természetesen újra teltházzal ment.

  Az orosz lehetsz király:


  Részlet a Japán előadásból:


  Az olasz előadást a Rai 2 is leadta. A musical az olasz szereplőkkel is lenyűgöző. A darab egyik érdekessége, hogy Mercution a halálát megelőző pillanatban megcsókolja Rómeót, ami sokakat felkavart.


  Változtatások a külföldi előadásokban:
  A Belga előadásban "Le Poete", "Minden szerelem vak", "Le Pouvoir", "A téboly", "Pourquoi?" dalok nem szerepelnek, de Verona hercege kapott egy plusz reprise részt, ahogy Júlia is egy dallal gazdagabb.
  A kanadai verzióban a "Az én átkom, az ő bűnük.." és az "Erkély duett" dalok fel vannak cserélve. A "Le Poete", "Le Pouvoir", "A téboly", és "Pourquoi?" című dalok nem szerepelnek benne.

  Az angol változat zenei hangzása eltér a szokásostól és rengeteg dal át lett alakítva.

  A magyar előadásban a dalok sorrendje fel lett cserélve és van pár új dal, így például Paris kapott bónusz részeket. Lett például duettje Rómeóval. Ez a 3 dal nincs benne a darabban: "Pourquoi", "Avoir une Fille", "Le Poete". További érdekességek ide kattintva olvashatóak.

  Ma pedig elérkezett a 10. születésnapjához a legendás musical. Ezen az estén is rengeteg meglepetés várja a nézőket. Reméljük, hogy még sok előadás vár erre a csodálatos musicalre.

  A mai különleges előadást az új generáció szereplői nyitják majd, amit a közép generáció követ. A második felvonásban pedig a őspremier szereposztásának (Szinetár Dóra, Náray Erika, Janza Kata, Csengeri Ottília, Dolhai Attila, Szabó P Szilveszter, Bereczki Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt, Földes Tamás, Németh Attila és Csuha Lajos) tagjai lesznek láthatóak.

  Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán videón üzent a nézőknek. Mindketten nagyon várják ezt a különleges estét.

  Szinetár Dóra üzenete:  Bereczki Zoltán üzenete:  A musical továbbra is látható lesz a színházban. Sőt más helyszíneken is. Legközelebba Debreceni Főnix Csarnokban, ahol 2014. február 22-én lesz látható. A debreceni előadásról ide kattintva olvashat bővebben!

  A Rómeó és Júlia jubileumi előadására már nincsenek jegyek, de a későbbi előadásokra folyamatosan árulják a jegyeket. Az előadásokra ide kattintva lehet jegyet vásárolni!További jegyek ide kattintva!

  BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!


  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Call
  Dátum: 2014.01.24.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: