Musicalinfo.hu - Turnén hódít a Rómeó és Júlia musical olasz verziója
 • Turnén hódít a Rómeó és Júlia musical olasz verziója

  2001-ben Párizsban mutatták be Gerard Presgurvic musicaljét a Rómeó és Júliát, mely a világ talán legismertebb és legszebb szerelmes történetéből William Shakespeare azonos című drámájából készült. A musical óriási sikernek örvend minden országban ahol eddig bemutatták, Spanyolországban, Romániában, Belgiumban, Kanadában, Angliában, Hollandiában, Oroszországban, Ausztriában, Magyarországon, Tajvanon és Olaszországban is!

  Ha máshonnan nem is, az irodalomórákról jól tudjuk, hogy a két ellenségeskedő családból származó szerelmes gyönyörű ám tragikus története Veronában játszódik. Így nem meglepő, hogy az olaszországi bemutató az Arena di Veronában volt 2013. október 2-án. Sokan azt gondolnák, hogy a fantasztikus eredeti francia darab után vagy akár a magyar sajátos befejezésű remek KERO rendezés után, nem lehet már többet kihozni ebből a történetből és zenéből. Az olasz temperamentum azonban nem hazudtolja meg önmagát. David Zard, akinek a sikert a Notre Dame-i toronyőr hozta meg, úgy gondolta ezt a csodálatos darabot is színpadra kell vinni a szerelmesek hazájában is, így született egy szenzációs olasz előadás Romeo e Giulietta- Ama e cambia il mondo, / Rómeó és Júlia - A szerelem megváltoztatja a világot / címmel.

  Az olasz előadás nem replica, így a cselekménye jobban tükrözi az 1590. tájékán megírtakat, gondolok itt az eltévedt levélre, mely nem jut el Benvolióhoz, vagy a fiatal szerelmesek halálára, melynek köze sincs az akasztófához. A szereplők jelmezei előidézik a drámaíró korát, eszünkbe juttatják a reneszánsz festményeken látott alakokat. A színpadkép egyszerű, kevés, szerény díszlettel, és egy kisebb musical ensamblével. A látvány letisztult, cicomátlan, az előadás ereje inkább a dalokban rejlik. Giulia Luzi, Davide Merlini, Luca Giacomelli Ferrarini, Gianluca Merolli, Leonardo Di Minno, Vittorio Matteucci, Barbara Cola, Roberta Faccani hihetetlen olasz tűzzel adják át a közönségnek a dalok üzenetét. Gerard Presgurvic varázslatos, populáris zenéje, szolid köntösbe bújtatva olasz nyelven is hódít és bátran mondhatjuk, hogy megismétlik az egykori francia siker szériát. Az előadásnak a Facebookon is több mint 170.000 rajongója van és sztárként kezelik az előadás szereplőit is. Az elképesztő sikerű előadás bejárja Olaszországot, látható Veronában, Nápolyban, Rómában, Milánóban, Torinóban, Firenzében.
  Arról még nincs hír, hogy az olasz előadásból is készül-e DVD, így a magyar produkció jelenleg nem csak a leghosszabban futó Rómeó és Júlia musical előadás, hanem az egyetlen külföldi rendezés, amiből DVD is megjelent, sőt a magyar előadásban látható a legfiatalabb Rómeó is. A magyar Rómeó és Júlia musicalre jegyeket ide kattintva vásárolhattok!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: szparajdi
  Dátum: 2014.03.31.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: