Musicalinfo.hu - 100. Rocksuli előadás a Madách Színházban! Jegyek itt!
 • 100. Rocksuli előadás a Madách Színházban! Jegyek itt!

  A Rocksuli színrevitelének jogát közvetlenül a londoni bemutató után nyerte el a Madách Színház és Szirtes Tamás, és ezúttal is non-replica változat készül a musicalből, ráadásul a kontinensen először Budapesten lesz látható Andrew Lloyd Webber sikerdarabja.

  Videó:


  Nyolc év után mutatott be újra Webber-musicalt a Madách Színház. A Rocksuli (School of Rock) immár a hatodik darabja a szerzőnek, amelyet Szirtes Tamás rendező színre vitt. Az évtizedes kihagyás azonban nem is tűnhet ennyinek, hiszen 35 éve fut sikerrel a Macskák, 15 éve Az Operaház Fantomja, és a Volt egyszer egy csapat, a József és a színes szélesvásznú álomkabát, valamint a Jézus Krisztus Szupersztár is több száz előadást értek meg a Madách Színházban.

  A Rocksuli Andrew Lloyd Webber musicalje, az azonos című 2003-ban nagy sikert aratott film nyomán készült. Mike White forgatókönyve egyszerre himnusz a rockzenéhez és különös szerelmi történet. A főszereplő Dewey Finn, a munkanélküli rockzenész, aki a barátja neve alatt helyettesítő tanári állást vállal egy elit magániskolában. Dewey, az idealista álmodozó rockbandát szervez a kisdiákokból…

  A film forgatókönyvéből Julian Fellowes, a népszerű Downton Abbey című sorozat atyja írta a musical szövegkönyvét. A dalszövegeket Glenn Slater szerezte, aki a Kis Hableány, illetve a Love Never Dies dalszövegeit is írta. Andrew Lloyd Webber legújabb musicalje 2015 decemberében debütált a Broadwayn, majdnem egy évvel később pedig a londoni West Enden. A Jézus Krisztus Szupersztár 1971-es premierje óta először fordult elő, hogy a Broadway-n előbb mutattak be Lloyd Webber-musicalt, mint Londonban.

  A Rocksuli musical szinte teljes zenéjét Andrew Lloyd Webber szerezte, szemben a filmmel, amely a kor nagy rockslágereit tartalmazta. Egyetlen egy dal azonban a filmből bekerült a musicalbe is.

  A történet
  Dewey Finn valójában elfuserált, amatőr rockzenész, akit egy hajszál választ el attól, hogy élete becsődöljön: egyszerre rúgják ki a zenekarából, az állásából, ráadásul a lakbérrel is hónapok óta tartozik. Csak a csoda segíthet rajta... A csoda egy telefonhívás formájában érkezik, és a lompos rocker már másnap helyettes tanári állást vállal lakótársa nevében egy elit magángimnáziumban. Amikor rájön, hogy jólfésült nebulói vérbeli zenészek, mindent egy lapra tesz fel: elhatározza, hogy segítségükkel megnyeri a Bandák Csatája nevű rockfesztivált. De vajon hogyan sikerülhet a terve, ha a botcsinálta tanár úr gyerekesebb, mint a diákjai? A Jézus Krisztus Szupersztár világhírű zeneszerzője újból rockos hangszerelésre váltott; a szellemes és fordulatos színdarabot átszövő erőteljes, fülbemászó dalai ismét bebizonyítják: a rock and roll örök!

  A musical 100. előadása 2020. december 4-én lesz majd. A márciusi blokk után nyáron láthatjuk újra az idei évadban.
  ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

  Szereposztás:
  Dewey Finn: Borbély Richárd, Serbán Attila, Szemenyei János
  Rosalie Mullins: Gallusz Nikolett, Krassy Renáta, Mahó Andrea
  Ned Schneebly: Puskás Péter, Sánta László
  Patty Di Marco: Balogh Anna, Baranyai Annamária
  Theo: Kiss Ernő Zsolt, Pesák Ádám

  Alkotók:
  Fordítók: Bárány Ferenc, Puller István
  Koreográfus: Tihanyi Ákos
  Zenei vezető: Kocsák Tibor
  Díszlettervező: Rózsa István
  Jelmeztervező: Rományi Nóra
  Animáció: Vízvárdi András
  Szcenikus: Szűcsborus János
  Világítástervező: Madarász Madár János
  Játékmester: Bencze Ilona
  Rendező munkatársa: Vaszilenko Eugenia
  Koreográfus asszisztens: Molnár Ferenc, Váradi Éva

  Rendező: Szirtes Tamás  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2020.05.10.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rocksuli
     
  Rocksuli
     
  Rocksuli
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: