Musicalinfo.hu - Óz a nagy varázsló musical Bécsben a 2014/2015-ös évadban
 • Óz a nagy varázsló musical Bécsben a 2014/2015-ös évadban

  Az Óz a csodák csodája vagy más fordításban Óz a nagy varázsló a filmtörténet talán legnagyobb klasszikusa, melyet nagyszüleink láttak először, s még az ükunokáink is ismerni fognak. Dorothyt egy szörnyű forgószél Óz birodalmába repíti s ezzel elkezdődik hihetetlen kalandja a jó és rossz boszorkányok és varázslataik között egy csodálatos világban. A sárgaköves úton haladva Smaragdváros felé barátokra lel, együtt megküzdenek a gonosz nyugati boszorkánnyal, hogy folytathassák útjukat a nagy varázslóhoz, akitől mindannyian segítséget remélnek. A gyáva oroszlán bátorságot, a bádogember szívet szeretne mellyel végre képes lesz szeretni, a madárijesztő a kobakjában rejlő szalmát észre szeretné cserélni, a Dorothy pedig haza szeretne jutni otthonába, Kansasba, mely ugyan fekete-fehér világ, a lány mégis annyira szeret.
  A jó barátok kis csapata el is éri célját, eljutnak Ózhoz a varázslóhoz, kiről kiderül, hogy valójában egy szélhámos, de Glindának a jó boszorkánynak köszönhetően végül mindenki megkapja, amit akar.

  Az 1939-es filmbemutató óta a történetből több színpadi mű is született. 1987-ben a londoni Shakespeare Company-ban volt az ősbemutatója annak a musicalnek, amelynek alapján Bécsben bemutatják az Óz a csodák csodáját. A musical premierje 2014. december 06-án lesz a Volksoper-ben. Az előadásokra már magyar irodán keresztül is vásárolhatóak jegyek! Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

  Főbb szerepekben:
  Dorothy-Johanna Arrouas/ Franziska Kemna
  Oroszlán-Markus Meyer
  Bádogember-Peter Lesiak
  Madárijesztő-Oliver Liebl
  Óz a varázsló-Robert Meyer/Boris Eder  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: szparajdi
  Dátum: 2014.08.10.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: