Musicalinfo.hu - A Nyomorultak musical Szegeden! Jegyek itt!
 • A Nyomorultak musical Szegeden! Jegyek itt!

  Visszatér a Dóm térre a Madách Színház csapatával a musicalirodalom egyik legnépszerűbb műve A nyomorultak, amelyet 2015-ben Szegeden a Madách a Szegedi Szabadtéri Játékokkal együttműködésben mutatott be. A Victor Hugo monumentális regénye nyomán született színpadi mű 1987-ben, éppen a szegedi Dóm téren került először színre Magyarországon. A 2015-ös verziót Szirtes Tamás rendezte. A Madách Színház igazgatója így nyilatkozott az előadásról: „A nyomorultak mindenki számára óriási próbatétel, aki elszánja rá magát, hogy színre vigye. Ez a musicalirodalom egyik legbonyolultabb és leggyönyörűségesebb darabja."

  Ilyen mozgalmas előadást ritkán látni szabadtéri színházban, több mint nyolcvan jelenetváltásra van szükség a darabban. A díszlettervező Kentaur azt mondja, A Nyomorultak látványvilága olyan összetett, mintha egy hollywoodi film díszletét tennék fel a színpadra. „Valóban egy szélesvásznú mozit kell a színpadra varázsolnunk: rengeteg benne a képváltás, hihetetlen sok helyszínen játszódik a darab. Összesen nyolc nagy díszletelemet használunk, négy korabeli ház adja a városi képeket. Terveztünk két hatalmas hídelemet is, amely egyik pillanatról a másikra, csatornából alakul át híddá, de közben bírósági pulpitusnak és kórháznak is használható. Az előadás emblematikus eleme a barikád és egy hatalmas zászló. Ilyen mozgalmas előadást még nem nagyon láthattak szabadtéren a nézők. Már a Mamma Mia! produkcióban is lehetett látni a Madách Színház igen komoly led-vetítését, ezt mi most másfélszeres méretben fogjuk használni. Ez a legnagyobb vetítőfelület, amit ma, színházban alkalmaznak.
  A manapság az Örkény Színházban, prózai szerepekben látható Debreczeny Csaba nem először játszik musicalben. „Az, hogy Javert-t eljátszhatom A nyomorultakban, számomra ajándék a sorstól. A lényemhez, fizimiskámhoz, habitusomhoz nagyon illik ez a karakter, ez a gondolkodó, jogfundamentalista, nagyon szilárd és kőkemény jellem” – nyilatkozott a feladatról.
  „Ha valaki színészként a musicalek felé fordul, szerintem is egyértelműen a csúcs A nyomorultak és Jean Valjean szerepe – mondja Zöld Csaba. – Zeneileg és színészileg is nagy kihívás, és egyiket sem lehet könnyelműen venni.” Elmondta, szerinte azért is különleges ez az előadás, mert az új rendezői koncepció szerint a színészek kihasználják a zene lehetőségeit a gesztusokra, mozdulatokra, együtt élnek a zenekarral.

  A nyomorultak musical 2016. július 29-én és 30-án látható a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Jegyvásárláshoz kattints ide!

  Szereposztás:
  Jean Valjean - Zöld Csaba
  Javert - Debreczeny Csaba
  Enjolras - Nagy Balázs
  Marius - Solti Ádám
  Fantine - Vágó Bernadett
  Cosette - Tóth Angelika
  Eponine - Tóth Andrea
  Thénardier - Weil Róbert
  Thénardierné - Sáfár Mónika
  Püspök - Vikidál Gyula
  Gavroche - Draskóczy Balázs
  Kis Cosette - Beale Emma
  Kis Eponine - Hajdu Luca

  JÁTÉK!
  Játékunk nyertesei: Pernyész Edit és Knapné Hanyecz Tünde
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS

  Kapcsolódó hírek:
  Hazámnak nevezlek én! Jegyek itt!  Szerző: Kontor
  Dátum: 2016.07.18.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: