Musicalinfo.hu - Elkezdődött a Nők az idegösszeomlás szélén musical olvasóproba
 • Elkezdődött a Nők az idegösszeomlás szélén musical olvasóproba

  A világhírű spanyol filmrendező, Pedro Almodovar kultuszfilmje alapján készült Nők az idegösszeomlás szélén című, a West Endről érkező musical bemutatójára készül a Budapesti Operettszínház. A mű, melyben végletes, ám mégis mediterrán életörömmel teli pszichikai játszmáknak lehetünk tanúi, igazi színházi csemegének ígérkezik. Az idei évad utolsó premierjének próbái hétfőn kezdődtek az Amerikai komédia és az Én és a kisöcsém rendezője, Réthly Attila irányítása mellett. A magyarországi bemutatót május 20-án az Átrium Film- Színházban tartják.

  „Sok nőről esett szó ebben az évadban. Bemutatkozott Sybill, Marie Antoinette, hamarosan megismerhetik a Chicagói hercegnőt. Az évad végére a hölgyeink eljutottak a teljes idegösszeomlásig” – ezekkel a szavakkal vezette fel Lőrinczy György a teátrum főigazgatója a Nők az idegösszeomlás szélén sajtó nyilvános olvasópróbáját. Majd kitért arra, hogy az elmúlt években sokat dolgoztak azon Kerényi Miklós Gábor művészeti vezetővel, hogy egyre inkább kinyissák az Operettszínház kapuit, és olyan előadásokat hoztak létre, amik olyan nézők számára is érdekesek lehetnek, akik nem járnak rendszeresen a Nagymező utcai zenés teátrumban, állandó közönségüket új és újabb kalandokra hívták, a társulatot pedig ezek a feladatok új kihívások elé állították. Ezek között említette az idei évadban bemutatott kortárs operát, az Egy anya történetét, melyet Zsótér Sándor állított színpadra, illetve a most készülő előadást.

  A főigazgató elárulta azt is, hogy a művet Magyarországon elsőként egy prózai társulat szerette volna megcsinálni, de aztán letettek róla. „Ez a darab ugyanis mind énekesileg, mind színészileg nagyon nagy kihívás. Olyan zenei anyag, amit prózai színészek nem tudnának úgy megcsinálni, hogy az megfeleljen az elvárásoknak. Az énekeseket ugyanakkor komoly színészi kihívás elé állítja. Nekünk azonban van egy olyan szereposztásunk, ami sem színészileg, sem énekesileg semmiféle kompromisszumot nem tartalmaz.”
  Lőrinczy György köszönetet mondott Hamvai Kornél írónak, hogy elsőként felhívta a színház figyelmét a darabra, majd a darab fordítóját, Varró Dánielt köszöntette és elmondta, hogy a Sweet Charity nagyszerű dalszövegei óta keresték a megfelelő feladatot és lehetőséget, hogy ismét együtt dolgozzanak a szerzővel, és úgy látja, ezt az egészen egyedi és különlegesen nehéz anyagot szinte nem is bízhatták volna jobb kezekre.

  Réthly Attila háláját fejezte ki a színház vezetésének azért a bizalomért, hogy ismét ezzel a társulattal dolgozhat. Mint mondta, első látásra és hallásra beleszeretett a darabba, és amióta Madridban járt, még inkább szívéhez nőtt a mű. Úgy véli, ez az egész világon ismert 1988-as kultuszfilm lényegi módon beszél a nőkről, szerelemről, árulásról és megcsalásról, miközben tele van életörömmel és életigenléssel, ráadásul kivételes helyzetbe hozza a társulat színésznőit. „Ez az előadás róluk fog szólni, de természetesen a három férfiszerep is megkerülhetetlen.”

  Az olvasópróbán az újságírók ízelítőt kaptak a mű izgalmas zenei világából is. Mészáros Árpád Zsolt a Madrid, Peller Anna a Vénusz a vénában, míg Janza Kata a Láthatatlan című dalt énekelte.

  A Budapesti Operettszínház igazi sztárszereposztásban mutatja be a művet. Pepa, a kissé bohókás szinkronszínésznő: Peller Anna; Iván, az elragadó hangú szinkronszínész: Szomor György; Lucia, Iván elhagyott felesége: Janza Kata; Candela, Pepa barátnője: Gubik Petra; Paulina, Iván új szeretője: Ábrahám Gabriella; Carlos, Iván és Lucia fia: Kocsis Dénes; Marisa, Carlos menyasszonya: Simon Panna; a taxisofőr: Mészáros Árpád Zsolt. Az összes férfi karakterszerepet Petridisz Hrisztosz, a női karakterszerepeket Papadimitriu Athina alakítja.

  Rendhagyó módon egy szereposztásban állítja ki a darabot a színház, de van egy cover szereposztás is, akik valószínűleg a következő szezonban mutatkozhatnak be szerepeikben. Ők: Füredi Nikolett, Szentmártoni Normann, Vásári Mónika, Katona Claudia, Horváth Dániel, Prescsák Zita, Katz Zsófia és Pesák Ádám.

  Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

  Az előadás zenei vezetője és karmestere Kovács Adrián, aki az Operettszínházban korábban a Broadway stúdió növendékeivel dolgozott a nagysikerű Parasztoperán. A koreográfus Balogh-Barta Viktória, aki az elmúlt években olyan nagyszínpadi munkákkal bizonyította tehetségét, mint például a Fame. A díszletekért Khell Csörsz, a jelmezekért Velich Rita felel.

  Az amerikai jogtulajdonosok várhatóan a tavasz folyamán tekintik meg az előadást.
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2016.03.21.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: