Musicalinfo.hu - Nők az idegösszeomlás szélén az Átrium Film-Színházban
 • Nők az idegösszeomlás szélén az Átrium Film-Színházban

  Zenés színpadon Almodovar kultfilmje. Magyarországon először 2016. május 20-án láthatja a közönség a világhírű filmrendező első komoly nemzetközi elismerést hozó filmjének musical változatát a Budapesti Operettszínház művészeinek tolmácsolásában.

  A spanyol mester Oscar-díjra jelölt alkotásából David Yazbek és Jeffrey Lane készített musicalt, mely 2010-ben debütált a Broadwayn, majd 2015-ben a szinte teljesen átdolgozott és az Almodovar film szellemiségét még inkább tükröző darab a West Enden mutatkozott be, ahol jelenleg is nagy sikerrel fut, a főszerepben az Olivier-díj jelölt Tamsin Greiggel, a hazánkban is vetített Sikersorozat (Episodes) sztárjával. A Budapesti Operettszínház ez utóbbi változatot tűzi műsorára Varró Dániel (Túl a Maszat-hegyen) fordításában és dalszövegeivel, Réthly Attila rendezésében.

  Az 1988-as Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén megindító, szívmelengető női monológok sora a boldogságról, a magányról, bemutatva a női lélek működésének rejtelmeit, a háttérben Madrid színes, lüktető forgatagával. Bár a musical szerzői nem spanyolok, a zene és a történet hűen tükrözi Almodovar mediterrán indulatokkal átszőtt, jellegzetesen spanyol világát, belecsempészve egy kis cosmopolita ízt, amitől a világ minden táján élő nők és férfiak még inkább azonosulhatnak a szerelem és az emberi kapcsolatok útvesztőjében bukdácsoló sztori szereplőivel. A darab kitör a hagyományos műfaji keretek közül, a muzsika rendkívül sokféle és színes, a dalok egytől-egyig slágergyanúsak.

  A Budapesti Operettszínház előadása lényegi módon beszél nők és férfiak viszonyáról, szerelemről, árulásról és megcsalásról, miközben tele van életörömmel és humorral, ráadásul kivételes helyzetbe hozza a társulat színésznőit. A színház vezető művésznői: Peller Anna (Pepa) Janza Kata (Lucia), Simon Panna (Marisa), Gubik Petra (Candela) és Ábrahám Gabriella (Paulina) brillírozhatnak az eltérő élethelyzetekből érkező, más-más utat bejáró, az őrület különböző fokaira eljutó nők szerepeiben. Mellettük természetesen fontos feladat hárul az életük férfijait megjelenítő színészekre: a szívtipró Iván szerepében Szomor Györgyre, a világban bizonytalanul tébláboló fiúként (Carlos) színpadra lépő Kocsis Dénesre, és a történet mesélőjére, a Taxisofőrt alakító Mészáros Árpád Zsoltra, akit a magyar filmek kedvelői legutóbb Till Attila most bemutatott Tiszta szívvel című filmjében láthattak.

  Nem igen tudunk olyan filmeket felsorolni, amikor a vászonról a történet zenés színpadon születik újjá. Na jó, a Shrek… De az biztos, hogy Almodovar filmjei közül csak egy ilyen van. Már csak ezért is érdemes megnézni a Budapesti Operettszínház előadását az Átrium Film-Színházban.

  Online jegyvásárlás ide kattintva!


  Játékunkban páros belépőt nyert Szénás Beáta.
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2016.05.18.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: