Musicalinfo.hu - Musicalsztár bújik Huszka Jenő bőrébe március 15-én! Jegyek itt!
 • Musicalsztár bújik Huszka Jenő bőrébe március 15-én! Jegyek itt!

  Huszka Jenőt ünnepli az Operettszínház 2012. március 15-én délután és este a Huszka Jubileumi Gálán.A gálán az operett sztárok mellett több musicalszínész is fellép. Többekközött színpadra lép Szabó P. Szilveszter (mint Huszka Jenő) és Náray Erika is. A gálára kezelési költség nélkül vásárolhatsz jegyet ide kattintva!

  Ötven esztendeje, 1960. február 2-án hunyt el a a magyar operettmuzsika kiváló úttörője és klasszikusa, Huszka Jenő. A Budapesti Operettszínház nagyszabású gálaműsora, a teátrum sztárjaival, rá emlékezik. Fellép: Bódi Barbara, Bordás Barbara, Fischl Mónika, Geszthy Veronika, Kalocsai Zsuzsa, Kékkovács Mara, Lehoczky Zsuzsa, Lukács Anita, Náray Erika, Oszvald Marika, Peller Anna, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Faragó András, Földes Tamás, Jantyik Csaba, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly, Szabó Dávid, Szabó P. Szilveszter, Vadász Dániel, Vadász Zsolt

  Jegyek a Huszka Jubileumi Gálára ide kattintva vásárolhatóak!

  A március 15-i, Böhm György által rendezett gálán a többi mellett Huszka egyik leghíresebb művéből, a Mária főhadnagyból is felcsendülnek a közismert dallamok, amely éppen az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc idején játszódik. A Budapesti Operettszínház műsorában fellépnek a színház művészei és a színpadon maga Huszka Jenő is feltűnik Szabó P. Szilveszter alakításában.

  Náray Erikát
  főleg musicalekből ismerheti a közönség, a Huszka Jubileumi Gálában azonban a Lili bárónőből adják elő közös dalukat Lehoczky Zsuzsával és Jantyik Csabával. "Sokszor elmondtam már, de mindig meglepődnek rajta, hogy én komoly operett-rajongó vagyok. Az operettek 100%-a világszínvonalú és szenzációs! Mindig rájövök, hogy örökérvényű művekről van szó, amelyek fantasztikusan vannak megírva és hangszerelve. Akkoriban nagyszerűen komponálták a dalokat, tudták, mitől lesz mutatós, kényelmesen énekelhető és persze sláger! Hatalmas adomány, hogy régen olyan kreativitással készültek a dalok, hogy azokat egy adott szerző bármelyik művében föl lehetett és lehet használni. Néha már azt sem tudjuk, melyikben hangzott el eredetileg. Összességében azt gondolom, hogy az operett egy nagyon hálás műfaj, a gálákban pedig amikor elhangzik például a Délibábos Hortobágyon, azzal semmi nem tudja fölvenni a versenyt. Nagy álmom, hogy egyszer a Hajmási Péter, Hajmási Pál megaslágert énekelhessem, mert egyszerűen verhetetlen!" - mondja Náray Erika.

  Peller Károly igazi "gálaspecialista", rendszeres szereplője ezen produkcióknak. Természetesen a Huszka Jenő emlékére összeállított műsorban is fellép. "Nagyon szeretem Huszka zenéjét, a Lili bárónőben és a Mária főhadnagyban találkoztam vele. Utóbbi azért jelentős, mert először egy kis szereppel kezdtem, Herbertet alakítottam, majd Gálvölgyi János után eljátszhattam Zwickli Tóbiás szerepét. A gálán ebből az operettből Faragó Andrással és Oszvald Marikával közösen adjuk elő a Ladilom című dalt. A Darumadár fenn az égen pedig azért kedves számomra, mert lírai hangvételű, ezáltal egy másik énemet mutathatom meg benne."

  A XX. század hajnalán Huszka elsőként használt új magyar hangot az operett műfajában. A komponista nyomán vált világhírűvé ennek a műfajnak a magyar ága. Az ő nyomdokán járt Kacsóh, Lehár, Kálmán, Jacobi, Szirmai, Ábrahám, Zerkovitz, Eisemann és a többiek is. Talán ő tudta legjobban és legkövetkezetesebben a verbunkos hangot, a magyar táncritmust, a palotást, a csárdást, a népies műfajt beépíteni a sikeres bécsi klasszikus operett bevált formakeretébe.

  Huszka 1902-ben bemutatott Bob herceg című műve volt az első operett, melyet külföldön is játszotta. S ezt még számtalan sikerdarab követte, például a Lili bárónő, az Erzsébet, a Mária főhadnagy vagy a Gül baba.

  A gálaesten természetesen ezekből hangzanak fel a legnépszerűbb slágerek...

  Közreműködik: a Színház Énekkara, a Színház Balettkara és a Színház Zenekara.
  Forrás: Operett Színház  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2012.03.14.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: