Musicalinfo.hu - Musical Pályázat 2016
 • Musical Pályázat 2016

  Az Esztrád Színház pályáztot hirdet új magyar musical megírására. A magyar zene a világ zenei életének mindig meghatározó része volt, a kiváló képzésnek és a kivételes magyar tehetségeknek köszönhetően, remélhetőleg a jövőben is az lesz. Ezt szeretné segíteni az Esztrád Színház musicalpályázata. A pályázaton kizárólag olyan művek vehetnek részt, melyeknek még nem volt színpadi előadása.

  A nyertes pályamű bemutatásra kerül az Esztrád Színház előadásában, valamint – a hazai fogadtatás függvényében -, külföldi bemutatkozásra is sor kerülhet.

  Az Esztrád Színház 2016-os musicalpályázatát két kategóriában írja ki. Mindkét kategóriára azonos feltételek vonatkoznak a mű pályáztatását tekintve.


  A beérkező műveket az alábbi szakmai bizottság bírálja el: Fekete Mária – karmester, zenei vezető, Böhm György – dramaturg, rendező, Rakonczai Viktor - zeneszerző, előadó.

  I. Kategória: Szabadon választott téma

  II. Kategória: A megadott téma feldolgozása (letölthető történetvázlat)
  A téma: Francis Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby című regényének modern átirata. A mai környezetben játszódó cselekmény 5 megadott pontjára írt dalokat a második fordulóban kell benyújtani. A színpadi mű szinopszisa az Esztrád Színház honlapjáról tölthető le.

  A pályázat többlépcsős, részei a következők:

  1. rész

  2016. 03. 01. éjfél

  A pályázati jelentkezés leadása

  Jelentkezés e-mailben a kitöltött adatlappal (Esztrád Színház honlapjáról letölthető); alkotó(k) neveivel, a nevezett mű címével, a pályázat feltételeinek elfogadásáról kitöltött nyomtatvány visszaküldésével.

  2. rész

  2016. 06. 02. éjfél

  A páyázatban megjelölt mű 5 dala + demo fevétele, szinopszisa (kivéve a II. kategóriát), és egy jelenetének leadása. A zsűri ezek alapján hoz döntés arról, mely művek maradnak versenyben a következő fordulóra.

  3. rész

  2016. 09. 01. éjfél

  A továbbjutott művek teljes anyagának bemutatása, szövegkönyv, kotta, demo felvétel – CD-n. Ezt követően az szerzőknek egy saját prezentációt kell készíteniük a művükről, amit a bizottság előtt mutatnak be. A végső döntést ezután hozza meg a bizottság. A nyertes pályázó/k művét az Esztrád Színház állítja színpadra.

  A zsűri fenntartja a jogot, hogy akár több művet is díjazzon a bemutatás lehetőségével.

  A bemutatóhoz szükséges zenei alapot a szerző biztosítja.

  Mindazon művekre, melyek bemutatásra, kiválasztásra kerültek, az Esztrád Színház 12 hónapig opciós jogot köt ki annak esetleges nagyszínházi bemutatójára.

  Az Esztrád Színház fenntartja magának a jogot, hogy a beadott művekből bármilyen részletet a pályázat időtartama alatt, promóciós célra felhasználhasson. Az Esztrád Színház folyamatos tájékoztatást nyújt a honlapján keresztül a pályázat aktuális eseményeiről, fejleményeiről.

  A pályázatra a jelentkezést a kiírásnak megfelelő módon és időpontig elektronikus formában kérjük elküldeni az alábbi e-mail címre.

  Takács Adel

  scicolone.99@gmail.com

  A pályázati adatlap letölthető ide kattintva!

  A történetvázlat letölthető ide kattintva!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2016.01.03.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: