Musicalinfo.hu - A Miskolci Nemzeti Színház 2016/2017 évad bemutatói
 • A Miskolci Nemzeti Színház 2016/2017 évad bemutatói

  Tizenhat bemutatóval készül 193. évadára a Miskolci Nemzeti Színház, ahol a 2016/2017-os szezonban egyaránt színre kerül opera és operett, musical, komédia, kortárs és klasszikus dráma, görög tragédia, balett és bohózat - hangzott el a teátrum sajtótájékoztatóján pénteken.

  Béres Attila, a színház igazgatója elmondta: Miskolcnak mindig fontos volt a színház, ezt bizonyítja az is, hogy csaknem kétszáz évvel ezelőtt a miskolci polgárok úgy döntöttek, hogy magyar nyelven játszó színházat akarnak. Ez nem akármilyen színház, ez Magyarország legrégebbi, első kőszínháza - jegyezte meg.

  Mint mondta, a következő szezonra jelentős szerzők műveiből válogattak, olyan sokszínű műsort állítottak össze, amely minden miskolci színházszeretőnek vonzó - tette hozzá. Külön szólt arról, hogy az évad kiemelten fontos nagyszínházi bemutatója lesz Madách Imre klasszikusa, Az ember tragédiája Keszég László rendezésében. A darab újbóli színpadra állításával az 1956-os forradalomra és szabadságharcra is emlékezik a teátrum. Hatvan éve, 1956 októberében a mű bemutatására készültek, ám arra akkor nem került sor.

  Szólt arról is, hogy a Budapesti Operettszínházzal szorosabbá fonták kapcsolatukat, ennek köszönhetően a Viktória című darabot mutatják majd be. Musicalbemutatókkal is készül az évadra a színház, a La Mancha lovagját szintén Keszég László viszi színre, a musicalslágerekből összeállított Téli musical gálát pedig Szőcs Artúr rendezi. A teátrum Kamaraszínházában láthatják a nézők Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk című színművét Béres Attila rendezésében, Rusznyák Gábor pedig Móricz Zsigmond remekét, a Kivilágos kivirradtig című darabot rendezi. A négy évvel ezelőtt megalakult balett-társulat egyebek mellett az Anna Kareninát táncolja majd.

  Mint az igazgató elmondta: az új évadban is megrendezik a Határtalan Napok Fesztivált, valamint a Színművészeti Egyetemek Miskolcon (SZEM) fesztivált. A bérletek árusítását május 7-én kezdik, két új bérletet is bevezetnek, amelyek a színház elmúlt évben elhunyt kiváló művészének, Bősze Györgynek és Csapó Jánosnak nevét viselik. Kiss Gábor, a város alpolgármestere a sajtótájékoztatón azt mondta: a Miskolci Nemzeti Színház mindig is különleges volt, minőséget képviselt, a miskolci közönség pedig legalább ennyire különleges, minőségi, kevés olyan hely van, ahol a közönség ennyire szereti színházát.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2016.04.29.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: