Musicalinfo.hu - Magyar musical előadással ünneplik a Magyar Kultúra Napját!
 • Magyar musical előadással ünneplik a Magyar Kultúra Napját!

  A csíkszeredai Csíki Játékszín a magyar kultúra napján, január 22-én az Isten pénze című kortárs magyar musicalt tűzte műsorára. A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Moliere A fösvény című vígjátékát játssza pénteken, szintén a magyar kultúra napja alkalmából, a városban szobrászati kiállítás is nyílik.

  A Csíki Játékszínben a magyar kultúra napján műsora kerülő musicalt 2012 decemberében láthatta először a csíkszeredai közönség, Charles Dickens születésének 200. évfordulóján - olvasható a színház közleményében, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-hez.

  Az angol író Karácsonyi ének című kisregénye alapján készült musical szövegkönyvét Müller Péter írta, zeneszerzője Tolcsvay László, dalszövegírója Müller Péter Sziámi, rendezője Somogyi Szilárd.

  A székelyudvarhelyiek a magyar kultúra napjának alkalmából a Tomcsa Sánsor Színház és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont közös szervezésében január 25-én, pénteken Moliere A fösvény című vígjátékát láthatják. Másnap, január 26-án ismét Moliere darabját játssza a színház társulata Brassóban, a Redut Ház nagytermében - olvasható a színház honlapján (www.szinhaz.ro).

  A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban szobrászati kiállítás nyílik a magyar kultúra napja alkalmából - olvasható a múzeum MTI-hez eljuttatott közleményében. Kolumbán-Antal József Tengeri sugallatok című tárlatát január 23-án, szerdán Veres Péter muzeológus nyitja meg a múzeum képtárában, ahol március 3-ig látogatható a kiállítás.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2013.01.22.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: