Musicalinfo.hu - Jön az 1400. Macskák előadás - Jegyek itt!
 • Jön az 1400. Macskák előadás - Jegyek itt!

  Andrew Lloyd Webbert a musical kedvelők körében nem kell bemutatni, hiszen Ő az egyik legismertebb és legkedveltebb zeneszerző ebben a műfajban. Olyan musicalek fűződnek a nevéhez, mint a József és a színes, szélesvásznú álomkabát, a Jézus Krisztus szupersztár, az Evita és Az Operaház Fantomja.
  T.S. Eliot könyve alapján 1981-ben született meg a Macskák musical, dalai Eliot verseiből készültek kivéve a darab leghíresebb dalát az Éjfélt. A Macskák musical a maga kategóriájában több szinten is egyedülálló, hiszen a Broadwayn leghosszabb ideig futó musical volt egészen 2006-ig, amikor is egy szintén Webber mű, a Fantom megelőzte, ám így is elképesztő a sikere. Több, mint húsz évig játszották, megközelítőleg kilencezer előadást élt meg, több díjat is kapott, például Laurence Oliver-díj, Tony-díj és Grammy-díj. Közel harminc országba jutott el, tíz nyelven több, mint ötven millióan látták. A legendás musical az európai musical fellegvárában a londoni West Enden is hatalmas sikert aratott, hiszen 1988-tól 2002-ig 8949 alkalommal játszották.

  Magyarországon a Madách Színházban 1983. márciusától látható Szirtes Tamás rendezésében. A musical immár harmincegy éve fut a magyar színpadon is, másfél millióan látták és több mint 1000 előadást tudhat maga mögött, mintegy 150 színész fordult már meg a darabban, s ezekkel az adatokkal megdöntött minden hazai rekordot. A magyar előadáshoz számos legenda kötődik, többek között ez volt az egyetlen magyar musical aminek a budapesti bemutatójára nem lehetett forintért jegyet vásárolni. Magyarországon nincs is olyan külföldi musical ami ilyen nagy sikert ért volna el és a Macskák siker szériája továbbra is folytatódik és 2014. november 29-én ünneplik az 1400. előadást.

  A budapesti Macskák előadásokra és a jubeileumi előadásra már árulják a jegyeket! Jegyek itt! A jubileumi előadás szereposztását még nem hirdették ki.

  Azoknak, akik szeretnék látni a legendás londoni verziót is jó hír lehet, hogy a világ egyik legnépszerűbb musicalje a Macskák egy több mint egy évtizedes kihagyás után visszatér a londoni színpadra és 2014 december 6-tól 12 héten keresztül 2015 február 28-ig játsszák a London Palladiumban. Az előadásokra jegyek már válthatók!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: szparajdi
  Dátum: 2014.09.02.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: