Musicalinfo.hu - Lévay Szilveszter a Mozart fiatal tehetségeivel reggelizett!
 • Lévay Szilveszter a Mozart fiatal tehetségeivel reggelizett!

  Lévay Szilveszter az ország egyetlen Gramy-díjas zeneszerzője, a hétvégén Budapesten járt, hogy megnézze a Budapesti Operettszínház új bemutatóját a Mozart! musicalt. A Legendák éve címet viselő évad első musical premierje a Mozart volt, idén ugyanis olyan legendák térnek vissza az Operettszínházba, amik korábban a legnagyobb közönség kedvencek voltak.

  A színház vasárnap egy reggelire hívta Lévay Szilvesztert és a Mozart musical ifjú tehetségeit. Így Gubik Petra, Simon Panna, Veréb Tamás és Kocsis Dénes volt jelen. A kötetlen és vidám hangulatú beszélgetésen Lőrinczy György, a Pentaton Kft. ügyvezető igazgatója elmesélte, hogy az Elisabeth musical volt az első musical aminek a jogait megszerezte az általa vezetett ügynökség. Számára az egyik legmeghatóbb pillanat az volt, amikor magyarul is hallhatta az első dalt az Elisabeth musicalből. Elmondta, hogy Kerényi Miklós Gáborral milyen izgatottan mentek ki tárgyalni, főleg mivel tudták, hogy nem ők az egyetlen pályázók Magyarországról. KERO egy új koncepcióban szerette volna megcsinálni a darabot, hogy a magyar közönség számára is átélhető, szerethető és érthető legyen mindaz amit ez a musical magában hordoz. Lévay Szilveszter szerint is jó döntés volt KERO-ra bízni ezt a darabot, hiszen az elmúlt évek sikerei és a közönség rajongása is ezt igazolja.

  A reggelin a zene is helyet kapott, ugyanis Veréb Tamás egy dalt adott elő a Mozartból. Így Lévay Szilveszternek is lehetősége nyílt, hogy hallja Tamást énekelni, mert sajnos úgy alakult, hogy a szerző vele már nem tudta megnézni az előadást mivel a vártnál korábban kellett elutaznia.

  Lévay Szilveszter sok hasznos tanáccsal ellátta az ifjú tehetségeket és sokat mesélt a darab alkotói folyamatáról. Például arról, hogy fontosnak tartja, hogy a castingokon személyesen ott legyen, hiszen vannak olyan tehetségek, akik a meghallgatás okozta stressz miatt nem biztos, hogy elsőre jól teljesítenek, de később mégis beigazolódik, hogy nagyon jók.

  Lévay Szilveszter a premier előadások karmesterét Balassa Krisztiánt is dicsérte.

  Szerinte a magyar előadásban láthatóan egymást erősíti a zenekar, a karmester és a színészek is, amitől az előadások még jobbak lesznek. Véleménye szerint a legtöbb érzelem is a magyar előadásokon érezhető, amitől még szerethetőbb és befogadhatóbb minden dal. Balassa Krisztián is beszélt az előadással kapcsolatos élményeiről, és elmondta hogy ez a darab számára is nagy feladat, hiszen az egész előadás végig fokozott figyelmet igényel.

  Lévay Szilveszter az előző esti élményeiről is beszélt és elmondta, hogy Simon Pannáról már az első felvonásnál tudta, hogy biztosan jó lesz, mert már akkor nagyon szépen szólt a hangja. Ezt már csak fokozni tudta és a második felvonásban a Forog a tánc című dalban, mert érezni lehetett, hogy teljesen átéli a szerepet.

  Gubik Petrát is dicsérte ahogy a darab rendezőjét is, aki új ízt adott a szerepnek azzal, hogy Petrát választották. Elmondása szerint a karaktert ők egy igazi kis porcelán baba szerű lánynak képzelték el szerzőtársával Michael Kunze-val, de nagyon érdekes volt számára Petra alakítása. Gubik Petra nagyon nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy megkaphatta a szerepet és elmondta azt is, hogy az első pillanattól jól érezte magát a színházban, de most már úgy érzi a színház csapata is teljesen befogadta őt.

  Az egyik ifjú Mozart, Kocsis Dénes arról mesélt, hogyan hatott rá az első főpróbán az a jelenet, mikor a Zene az vagyok én című dalnál a színpadi rámpa közepén állva a kiemelés során megérezte a közönség szeretetét és az energiákat, amiket sugároznak a nézők. Elmondta, hogy ez az élmény számára mennyire intenzív élményt nyújtott. Ahogy mondta, így már megértette, hogy miért áradoztak annyit az előadásról a korábbi szereplők, így például Mészáros Árpád Zsolt is, aki most is látható az előadásban.

  A jó hangulatú reggeli egyébként már hagyomány a szerző és a darab alkotói között. Kivételes alkalom volt a mostani, amikor ezen a reggelin a sajtó képviselői is jelen lehetettek.

  További érdekességek és részletek a reggeliről a Budapesti Operettszínház honlapján ide kattintva!

  Képek:  A Budapesti Operettszínház videója:
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2014.09.30.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: