Musicalinfo.hu - Lévay Szilveszter interjú - második rész
 • Lévay Szilveszter interjú - második rész

  Ahogy ígértük folytatjuk a Lévay Szilveszterrel készített interjút. Lévay Szilveszterrel az Aranypálca – Kálmán Imre Nemzetközi Operett-musical Karmesterverseny próbái közben készítettünk interjút. Elsőként az Elisabeth musicalről szóló részt osztottuk meg, hiszen szeptember óta Bécsben újra látható a musical. A mostani részben pedig a Rebecca musicalről olvashattok. Sajnos azóta már kiderült, hogy a darabot végül nem tudták bemutatni Amerikában.
  Jelenleg dolgozik új musicalen?
  Igen.

  Csak nem a Rudolf? Hiszen Michael eredetileg róla akart írni musicalt.
  Michael először valóban Rudolf életéről akart írni, de ahogyan tanulmányozta a történelmi anyagot, feltűnt neki Elisabeth is. Így aztán mivel az ő élete jóval izgalmasabb volt, ráadásul Rudolf életéről nem talált annyi jó anyagot, amiből egy megfelelő darabot összeállíthatott volna, így terelődött a figyelme Sissyre.
  Szerintem ez jobb is így, hiszen a Rudolf valószínűleg nem lett volna akkora siker, mint az Elisabeth. Sőt azt valószínűleg meg sem tudtam volna írni, mert azért nem hagytam volna ott Hollywoodot, hisz a feleségem nem harcolt volna, hogy csináljam meg ezt a darabot. Ez tényleg a sors keze.

  A Rebecca nem direkt a Broadway megcélzására készült? Azon túl, hogy a bécsieknek...

  Nem, a Rebecca nem készült sem a Broadwayra, sem Bécsbe. A jogokat mi Daphne Du Maurier gyermekeitől vettük meg a könyvre. A Rebeccát mi Los Angelesben és New Yorkban angol nyelvre írtuk, mert a Michael perfekt angol nyelven is, de nem volt még pontos tervünk akkor. Mi inkább Európára gondoltunk, mivel az Elisabeth és a Mozart akkor már nagy siker volt, így itt Európában már volt nevünk.
  A Rebeccát Joop van den Ende akarta megvenni Amszterdamban, de ez az együttműködés nem jött össze, így pár év múlva elkezdtük a munkát a Bécsi Színházzal.

  Tervezik a Rebecca bemutatását Londonban is?
  Igen ez a tervek között szerepel, de minden a Broadway debütáláson múlik.

  Lesz új musical premierje 2013-ban?
  Igen, január 12-én lesz a Rebecca koreai bemutatója és tárgyalásban vagyunk 2014–re a Marie Antoinette musicalre.

  A Broadway Rebeccába hány új dal került?
  Három új dalt írtam a Rebeccába.

  A dalokat melyik szereplők kapták?
  Az egyik legfontosabb ezek közül "Én" dala lett, ugyanis a darab másik rendezője Michael Blakemore (A Broadway előadást Francesca Zambello és Michael Blakemore rendezik) felvetette az ötletet, hogy írjunk egy dalt "Én"-nek arra a részre, amikor Maxim bevallja, hogy mi történt Rebeccával.
  "Én"-nek ekkor az a legfontosabb, hogy végre megtudja, hogy Maxim őt szereti és nem Rebeccát. A dal címe az lett, hogy Free now. Ez arról szól, hogy "Én" végre úgy érzi szabad, hogy elengedheti a félelmeit, mert Maxim nem szereti és talán soha nem is szerette igazán Rebeccát.

  Új dalok készültek a Rebecca stuttgarti előadásához is. Ezek a dalok a Broadway előadásban is hallhatóak lesznek?
  Azok csak a Stuttgartban készült előadásra készültek, így a Broadway előadásból kimaradnak.

  Az interjú első része ide kattintva olvasható el.
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2013.01.20.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: