Musicalinfo.hu - A Légy jó mindhalálig musicalváltozatát mutatják be Kolozsváron!
 • A Légy jó mindhalálig musicalváltozatát mutatják be Kolozsváron!

  A Légy jó mindhalálig című Móricz Zsigmond-regényből készült musicalt mutatja be a hétvégén Kolozsvári Állami Magyar Színház. Kocsák Tibor és Miklós Tibor zenés darabjában 29 gyermekszereplő lép színpadra.

  Visky András, a színház művészeti vezetője az előadást beharangozó hétfői sajtótájékoztatón felidézte: Móricz Zsigmond nem gyermekkönyvnek szánta a regényt, és a kolozsvári színház sem csak gyerekekre számít a nézőterén. Olyan előadást készítettek, amellyel a családokat kívánják megszólítani.

  Visky András hozzátette: a reformáció 500. évfordulójára is gondoltak, amikor a debreceni református kollégiumban játszódó történet bemutatására vállalkoztak.

  MTI Fotó: Biró István

  Béres László rendező szerint felkiáltásnak szánták az előadást, hogy hagyják a felnőttek gyermekként élni a gyermekeket, ne akarjanak időnap előtt felnőttet faragni belőlük. Mint kiemelte, a mai társadalom gyakran megkérdőjelezi azokat az emberi értékeket, amelyeket a főhős, - az Ábrahám Gellért által alakított - Nyilas Misi képvisel. Lesajnálja, megmosolyogja, "lúzernek" tekinti azokat, akik jók, becsületesek, szótartók akarnak lenni. Ma inkább azok számítanak példaképnek, akik kiharcolják maguknak az érvényesülést - tette hozzá.

  "Mi Nyilas Misi értékeinek a súlyát, becsületét szeretnénk visszaadni ezzel az előadással" - fogalmazott a rendező. Megemlítette, hogy 80-90 jelentkező közül választották ki azt a 29 gyermeket, akik bekerültek az előadásba. Sok most fellépő gyermekszínész a húga vagy kisöccse olyan gyerekeknek, akik korábbi kolozsvári rendezéseiben szerepeltek. Megjegyezte, a sors hozta úgy, hogy Kolozsváron rendre gyermekszereplős musicaleket rendez, de nem áll távol tőle a téma, hiszen gyakorló szülőként a hétköznapokban is érintkezik a gyermekek világával.


  MTI Fotó: Biró István

  Amint a rendező elmondta, Ledenják Andrea jelmezei még a Móricz-regény korát, a 20. század elejét idézik, de a Csíki Csaba által tervezett díszletek, és a használt kellékek a kortalanság irányába viszik el az előadást. A gyerekek például bizonyos jelenetekben görkorcsolyával lépnek színre.

  Jakab Melinda koreográfus azt hangsúlyozta, hogy az előadás valamennyi táncos jelenete a táncon túl bizonyos helyzetek megjelenítéséről szól. A gyerekek a tánccal, az énekkel fokozzák a drámát, vagy akár a humort.

  A nagyszínpadi előadás bemutatóját szombaton este tartják Kolozsváron.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS

  Kapcsolódó hírek:
  A Légy jó mindhalálig musicalváltozatát mutatják be Kolozsváron!  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2017.01.22.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: