Musicalinfo.hu - Láthatatlan kéz - klezmer-musical az Uránia Filmszínházban! Jegyek itt
 • Láthatatlan kéz - klezmer-musical az Uránia Filmszínházban! Jegyek itt

  2012. március 4-én vasárnap 18 órától az Uránia Filmszínházban lesz látható a Láthatatlan kéz musical Eszter könyve alapján.

  A IX. Zsidó Nyári Fesztivál első napján nagy sikerrel mutatták be a bibliai Eszter könyvéből készült „ A Láthatatlan Kéz" musicalt. Az együttes tagjai: Szentkirályi György, Oromszegi Bence, Ábrahám János, Pánczél Tamás, kiváló zenészek és zeneszerzők írták a dalokat.

  A kelet zenei világa és a klezmer keveredik a modern értelemben vett musical stílussal, mely nem nélkülözi, -kuriózumként- a roma motívumokat sem
  Az élet szeretete, szerelem, háború és béke története ez, nagyon sok humorral és zenével mely tükröt tart az emberiség egyik legáltalánosabb-korszakokon átívelő- problémájának felismeréséhez, hogy az ember gyűlölete semmilyen nézőpontból sem elfogadható, legyen akár személy vagy népcsoport.

  A három idősíkban játszódó történet napjainkban egy pinceszínházban kezdődik , ahol épp egy 60 éve levett darabot próbálnak az öreg színfalak között. A rendező (Pintér Burus Sándor rendező és dramaturg) nagyapjáról mesél, aki a színház művészeként zsidókat, romákat, és más menekülteket bújtatott itt a II.világháború alatt. Hirtelen kitör a vihar, kiold a biztosíték, egy robbanás és 1944-be a történelem színpadára érkezünk. Márton aki jószívű, jókedélyű étterem tulajdonos (Masa Tamás) kintről érkezik, ahonnan életét kockáztatva élelmet szerzett kishúgának. Megrögzött ateista, főleg azóta, hogy szeme előtt kínozták meg és hurcolták el testvérét, pedig vele ellentétben hithű életet élt. Megérkeznek Márton roma zenész barátai, Antal és felesége (Rostás Csaba és Mónika), Döme (Király Márk), akiknek ugyanúgy menekülniük kell, mint Ábrahám fiainak. Betoppan egy fura szerzet is, egy jobb időket is látott opera díva, Bella (Masa Anita) aki torz időkben lopásból „él". Üldözője egy nyilas tiszt, Hámori, (Szabó Endre ex-rockszínház) aki társával, Pállal (Medve Zoltán) idáig követi. Mikor lelőni készül a hölgyet, berobban a kijárat. A benn rekedt színes kis társaságon kezd úrrá lenni a félelem, de még mielőtt kitörne a pánik, János a színész egy fura ötlettel áll elő: játsszák el „ A Láthatatlan Kéz „ című színdarabot. Szerepet osztanak, a pince egy rövid időre a Perzsa király, Ahasvérus udvarává változik, aki épp új királynőt választ: Esztert (Ungurean Horváth Dalma)!

  Az előadásra jegyeket online vásárolhatsz 1500 forinttól! Online jegyvásárláshoz kattints ide!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2012.02.25.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: